Életmód

2014.09.19. 12:53

Spájzoljunk a télre

Dányi-Wéber Veronika vendéglátó technikus azt ajánlja, hogy használjuk ki az őszt és amit csak lehet, spájzoljunk be a kertből a hűtőszekrénybe télre.

Tóth B. Zsuzsa

Ehhez praktikus, ha jól záró műanyag dobozokat használunk, különféle méretben. Válasszunk akkorát, amekkorának a tartalmát egyszerre felhasználjuk, hiszen ami felolvad, azt már mielőbb el kell készíteni, visszafagyasztani nem szabad. Mivel az élelmiszer fagyott állapotban szinte felismerhetetlen, a dobozokra ragasszunk címkét, azon tüntessük fel, hogy mit tartalmaznak és hogy mikor tettük el az élelmiszert. Vagy tegyük eleve különböző színű, méretű dobozokba az ételt. Tárolhatunk nyers és főtt dolgokat, de azt is tüntessük fel a kis cédulán. Olvasztáshoz a mikróba nem mindegyik műanyag doboz alkalmas, erre érdemes odafigyelni. Praktikus, ha olyan edénybe tesszük az ételt, amelynek a tetején kis nyílás van, hogy a nyomás ne lökje le a tetőt.

Címkék#Spájz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!