Életmód

2014.12.28. 12:50

Sosem késő elkezdeni a tornát

Katus Attila hatszoros világ- és kétszeres Európa-aerobic bajnok, életmódszakértő szerint az aerobic ma is hódít.

Tóth B. Zsuzsa

A népszerű mozgásformának vízi tornás és kismamák részére kidolgozott változata is van sok egyéb másik mellett. Az aerobic egyre sikeresebb.

- Szeretnék sok emberhez eljutni, ezért az ország minden pontján órákat, előadásokat tartok. Filmeket forgatok az aerobicról, iskolákba járok előadást tartani, rengeteg feladatom van. Örülök, hogy egyre több korosztály érdeklődik a mozgások valamilyen formája iránt, ugyanis szinte mindegy, hogy mit, a lényeg, hogy valamit sportoljunk. Azt azonban rendszeresen, hetente több alkalommal - nyilatkozta lapunknak a bajnok.

Kifejtette, hogy az aerobik milyen jó hatással van a combokra, farizomra, sőt, edzi az ízületeket és segíti a szervezet keringését. Jobb testtartást, alakot biztosít, az pedig segít az önbizalom erősítésében, abban, hogy szellemileg is jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Humorral és jó zenével csomagolja Attila a tornát, hogy nagyobb kedvvel csinálja mindenki. Azt ajánlja a kezdőknek, hogy először méressék fel szakemberrel a szintjüket, hiszen nem mindegy, hogy miként vág bele az aerobikba egy élsportoló, vagy egy passzív, idősebb személy. Már csak a csalódás elkerülése miatt is érdemes ezt megtenni, aztán a tornát fokozatosan erősíteni. De csak óvatosan, mert fontos, hogy a mozgás örömet szerezzen.

Inkább naponta csak kevesebbet, de rendszeresen mozogjunk, akár váltogatva a sportágakat, hogy ne legyen unalmas. Fussunk, jógázzunk, menjünk edzőterembe, vibrációs tréningre például.

- Jó a zumba és a bármilyen torna, az pedig egyáltalán nem gond, hogy ma már ennyi féle mozgásforma közül lehet választani. Hiszen van, akinek az egyik tetszik, másnak a másik csak, de legalább mozog valamit - szögezte le a bajnok. .

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!