Életmód

2015.02.18. 19:16

Rajtunk is múlik

Családi kiránduláson voltunk és játék közben azt méricskéltük, hogy hányan tudjuk átölelni az erdő legöregebb fáját. Legalább öt-hat felnőtt és gyerek karja kellett hozzá. Minél több az évgyűrűje, annál több...

Barta Éva

A mi éveinket nem évgyűrűk mérik, de reméljük, hogy ahogy nő a születésnapok száma, úgy gyarapodik az ölelő karoké is. Ez azonban rajtunk is múlik. Amíg a fa gyarapodik a természet törvénye szerint, mi nem nézhetjük passzívan az évek múlását. Tanulnunk kell a szakemberektől, egymástól, hogy a nyugdíjazást követő harmadik életszakaszt, azt a húsz– harminc évet szerethetően, hasznosan, bölcsen, sőt, ha lehet, derűsen töltsük el. Természetesen erre nincs egységes recept, ahány élethelyzet, annyi megoldás. Van, aki segíteni akar, más segítségre szorul, van, akit a közösség boldogít, míg másokat a csendes kézimunkázás, kertészkedés.

Most induló Évgyűrűk mellékletünk sem ad receptet, de igyekszik információkkal, apró tanácsokkal, élethelyzetekkel, praktikákkal segíteni – vagy éppen felvidítani kortársainkat.

Címkék#évgyűrű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!