Életmód

2014.09.12. 09:35

Patrik jobban van

Ajka-Krefeld - A Napló régebbi olvasói még bizonyára emlékeznek a most tíz éves Hacher Patrikra, aki már Németországban él, de sajnos még mindig nem gyógyult meg.

Tóth B. Zsuzsa

Patrikról évekkel ezelőtt rendszeresen hírt adtunk, ugyanis a Napló kezdeményezésére 2009 novemberében az egész megye elkezdett gyűjteni, hogy segítsenek a családon. Karácsonyra több mint másfél millió forint gyűlt össze, és ezért a nehéz helyzetben élő család a mai napig nagyon hálás mindazoknak, akik segítettek! De ami még talán ennél is fontosabb: Patrik új májat kapott egy németországi klinikán. Az volt már a második beültetése, de sajnos mostanra kiderült, hogy azt a májat sem fogadta be a szervezete. Egyetlen gyermekük gyógyulása érdekében a Hacher házaspár, Erika és Józsi úgy döntött, hogy Józsi remek halimbai üveggyári munkahelyétől is megválnak és kiköltöznek Németországba a klinika közelébe.

Hosszú idő után mostanában kaptunk hírt a családról, Erika azt írja, hogy tavaly áprilisban Patrik megkapta egy év várólistán való várakozás után a harmadik májat. Akkor minden jól indult, aztán egy hónap múlva elkezdődött a kilökődés. Szinte megállíthatatlanul tette tönkre a kisfiú szervezetét. Nagyon rosszul volt, hét hónapot töltött kórházban, ahol édesanyja is mellette lehetett. Az orvosok egy idő után tehetetlenek voltak, lemondtak Patrikról, aki teljesen besárgult. Vérátmosást hajtottak végre rajta, de semmi sem segített. Azt mondták, hogy itt a vége és októberben haza engedték, mondván, hogy már nem tudnak mit tenni. Borzasztó rossz eredményekkel vitte haza kisfiát az elkeseredett házaspár. Akkor azonban nem tudni, minek a hatására, de hétről hétre, hónapról hónapra javult Patrik állapota, a vizsgálati eredményei egyre jobbak lettek.

Patriknak és családjának évekkel ezelőtt a Napló is segített

Erika azt mondja, talán rajta kívül senki nem hitt abban, hogy a kisfiú életben marad. Igazi csodának tartja, ami történt. Igaz, Patrik most is várólistán van, valószínűleg megint új májra lesz szüksége, de mégis van remény a gyógyulásra. Talán mégsem. Talán mégis befogadja a szervezete a harmadik májat és véget ér az ő és családja kálváriája. Hiszen annyi szörnyűségen mentek már keresztül. Patrik most 4. osztályos az iskolában, néhány hónapja végre elkezdett beszélni németül, eddig ugyanis bár megértette már az idegen nyelvet, nem volt hajlandó használni. Ma már ő segít büszke szüleinek is a fordításban. Édesapja közben keményen, két munkahelyen is dolgozik, hogy mindenük meglegyen. Hiszen itthon még van lakáshitelük, ott pedig albérletben élnek és Erika nem tud munkát vállalni Patrik egészségi állapota miatt. De azt mondják, nem bánják, hiszen ők vállalták mindent hátra hagyva és megéri, mert él a fiuk és most jól van. Élete első éve szinte, hogy nem nagy a pocakja a megnagyobbodott májtól. Nem sárga a bőre sem. Sokat küzdöttek, de megérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!