Életmód

2014.06.30. 05:50

Patchwork: folt hátán folt

Devecser - A Foltvarró kör tagjai a Somló Környéki Napok programjai keretében mutatták be első ízben munkáikat.

Tóth B. Zsuzsa

A csoportot vezető Harczi Ilonától megtudtuk, hogy a csoport hat tagja nagy részben devecseri hölgy, minden korosztályt képviselnek a kismamától a nagymamáig. Szabad idejükben varrnak, a munkához varrógépet kaptak a várostól. Kéthetente jönnek össze, hogy újabb és újabb technikákat tanuljanak, átadják egymásnak ismereteiket.

A nyári szünet után októbertől találkoznak újra, de az sem kizárt, hogy akkor többen lesznek, hiszen a kiállítás láttán sokan jelezték, hogy kedvet kaptak a különleges kézimunkák elkészítéséhez. Igaz, azokhoz a kézügyesség, a szépérzék és az igényesség mellett rendkívül sok türelem, kitartás is kell. Az egyes darabokat milliméternyi pontossággal kell összeilleszteni, hogy a geometriai minták ne csak összhangban legyenek a színeket, mintákat illetően, hanem méretben ugyancsak illeszkedjenek egymáshoz.

Kovács László köszönti a tagokat. Jobbról Harczi Ilona látható (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

A csupán néhány napon át nyitva tartó kiállítás a csoport eddigi két éves tevékenységének metszetét mutatta be. A rengeteg patchwork technikával készült kézimunka mellett keresztszemes, gobelin, szalaghímzés technikával készült terítőt, gyermekjátékot, táskát, és egyéb használati tárgyat, dísztárgyat mutattak be a lányok, asszonyok.

További munkájukhoz még szeretnének beszerezni egy vágólapot és más eszközöket, de a legfontosabb, a saját varrógép mindenki számára adott. Így remélhetőleg a jövő évi Somló Környéki Napok keretében újra megmutatják majd legújabb munkáikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!