Életmód

2015.03.15. 15:59

Óvatosan rendeljünk a netről

A kényelmes internetes vásárlás során sem árt a körültekintés Nagy Judit, a Tapolcai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója szerint.

Tóth B. Zsuzsa

Manapság sokan a világhálón keresztül vásárolnak, mert gyors és egyszerű. Az esetek többségében a bőséges árukínálat pedig kedvező árakkal párosul. Az internetes vásárlás azonban számtalan veszélyt rejt magában. A legkellemetlenebb élmény az lehet, mikor megrendelünk egy terméket, egy megadott bankszámlaszámra átutaljuk az árát, majd sok esetben hiába várakozunk, a postás nem érkezik meg a csomaggal. Számos esetben előfordult az is, hogy a megrendelő nem az ígért és várt minőségű terméket kapta, vagy ahelyett mást talált a csomagban. Például faágat, téglát, száraztésztát. Nagy Judit azt tanácsolja, hogy interneten csak megbízható, pozitív referenciával rendelkező webáruházakból vásároljunk. Kerüljük el az előre fizetést, és nézzünk utána a kereskedő hátterének. Ne utaljunk pénzt magánemberek bankszámlájára. Győződjünk meg arról, hogy azok a webhelyek, amelyekre átutalunk, tartalmaznak-e adatvédelmi és biztonsági nyilatkozatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!