Életmód

2015.01.22. 19:00

Országossá vált a járvány

Veszprém – Megérkezett az influenzajárvány az országba, bár a megyében a megbetegedések száma nem érte el a járványküszöböt.

Marton Attila

Csaknem négyszázan fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel a megyében múlt héten, ami az előző héthez képest 81 százalékos növekedés jelent, közölte a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének járványügyi osztálya.A betegségben leginkább a 14 éven aluli gyermekek érintettek, a betegek negyven százaléka ebből a korosztályból került ki. Bár mindegyik járásban megnövekedett a megbetegedések száma, a legtöbbet a Balatonfüredi Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete területéről jelezték.Az adatok szerint három megyei intézményben halmozódott a megbetegedés: az ösküi óvodában, a balatoncsicsói általános iskolában és a szentantalfai óvodában közel száz gyermek betegedett meg. Az intézményeket nem zárták be, és tilalmi intézkedést sem kellett bevezetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!