Életmód

2014.11.30. 08:31

Meditáció Gyurkó Zsolttal

Tapolca - Gyurkó Zsolt természetgyógyász saját módszere alapján kifejlesztett meditációkat tart a Tamási Áron Művelődési Központban.

Tóth B. Zsuzsa

Gyurkó Zsolt (jobbról a harmadik) saját módszere alapján végez vezetett meditációkat Tapolcán

A különleges meditációkról Gyurkó Zsolt tájékoztatta lapunkat, vallva, hogy egyik irányzathoz sem kötődik. A havi egyszeri vezetett meditáció a saját módszerem alapján folyik, technikámmal másfél évtizede oktatok. Nem vallási alapú, viszont segíti a mély meditatív állapot elérését, az öngyógyító folyamatok beindulását. A vezetett, fél, háromnegyed órás, alkalmanként zenés meditációt ilyen időtartamú, csoportos beszélgetés, előzi meg adott témában. Az előadások és a meditációk, mindig élőben az adott pillanatban születnek, így minden alkalom egy új meditáció születése, melyekről felvétel készül. A relaxáció során pedig mindenki saját célkitűzéseire, belső folyamatira koncentrálhat, hogy azok a helyükre kerüljenek.

- Tudatállapotunk változásával életünk is megváltozik, láncreakció indul be – mondja Zsolt. Legutóbbi meditációján az írás hatalmáról, gondolataink jelentőségéről beszélt. A ma annyira jellemző szünet nélküli folyamatos gondolkodás veszélyéről, amelytől tudatalattink megzavarodik, energiarendszerünk kimerül. Mint mondta, az írás teremtő erővel ruházza fel céljainkat elképzeléseinket, mert sok agyterületet aktivizál. Szólt a pozitív megerősítések jelentőségéről, ajánlotta, hogy írjuk le mondjuk öt pontban, hogy mit várunk még az életünktől, milyen sorsot szánunk magunknak. Vágyaink papírra vetése ugyanis nagy mértékben meghatározza jövőnket, jó technika ez arra, hogy tudatosabbak legyünk. Hiszen a szó leírásával letisztázzunk magunkban mit szeretnénk és elképzelésünkön több agyterületet is elkezd dolgozni.

Címkék#Tapolca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!