Életmód

2014.09.12. 09:15

Kihasználják az indián nyarat is a mozgássérültek

Halimba - A Mozgássérültek Halimba, Szőc, Nyirádi csoportjának tagjai eseménydús nyarat tudhatnak maguk mögött.

Tóth B. Zsuzsa

A sikeres tavaszi programok után nyáron sem tétlenkedtek a három település mozgássérültjei – tudtuk meg az egyesület titkárától, Kovács Tibortól. Sopront és környékét járták be a nyáron, majd a hazai vizek felé indultak. A nyár hangulatát természetesen nem csak a jó idő hozta el számukra, hanem a gyógyfürdők látogatása is, ahol a pihenésé, a gyógyulásé volt a főszerep. Már hagyomány, hogy évente egyszer nem csak nyaralásra, de egy napos kirándulásra is érkeznek a tagok hozzátartozóikkal, kísérőikkel, barátaikkal az egyesület borgátai üdülőjébe. Hiszen a ház nem csak a mozgássérülteket, hanem minden pihenni vágyót, érdeklődőt szívesen vár. Az ott nyaralók csoportja vacsorával és hűsítő italokkal köszönti a gyógyfürdőből beérkezőket. Idén első ízben ismerkedhettek meg a vendégek a gyógyfüvek kerti és szárított formájával is, melyek nagy örömmel és érdeklődéssel fogadtak.

A Mozgássérültek Halimba, Szőc, Nyirádi csoportjának tagjai az egyik nyári összejövetelen. Középen Hoffmann Anna, mögötte Kulcsár István látható (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)


A nélkülözhetetlen falunapok sem maradhattak el, az azzal együtt járó programok, főzőversenyek, jó ízű vacsorák ismét maradandó élményt nyújtottak. Természetesen még közel sincs vége a fesztiválozásnak, hiszen szeptemberben a Pápai Cicege Csülök és Borfesztivál színpadi műsorait is megtekinthetik az érdeklődők. A vásárok és kóstolók után pedig újra gyógyfürdős pihenés vár mindenkit. A szeptemberi programok között szerepel még a Fogyatékkal Élők Országos Kulturális Fesztiválja, amelyet 20. alkalommal rendeznek Balatonfűzfőn. Ott a tagok verset mondanak, zenélnek. Az üdülőben pedig még faültetés és gyógynövény telepítés, valamint az épület téliesítése vár rájuk az indiánnyár utolsó meleg napjainak kihasználása mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!