Életmód

2014.11.13. 18:55

Iker Biankának a tánc az élete

Sümeg - A táncról szól Iker Bianka élete. A tizenhét esztendős gimnazista tizenegy éve táncol. Számos stílust kipróbált, sok versenyen vett részt, sikerét elismerések sora jelzi.

Tisler Anna

Bianka a Pápai Református Gimnázium táncos osztályában tanul, a 11. évfolyamon. Ötödik éve sajátít el balettet, jelnyelven előadott balettet és táncszínházi darabokat a sümegi Broadway tánccsoport tagjaként. Szorgalmasan gyakorolt, szabad idejében is fejlesztette tudását. A tánccsoporttal számos gálán, versenyen vett részt. Arany és kiemelt arany minősítések jelzik munkájuk eredményét. Majd beteljesült az álma, színházban is táncolhat.

- Iskolánkkal Veszprémbe utaztunk, a Pannon Várszínházat kerestük fel – szólt a kezdetekről. – Mindenki kapott egy nyilatkozatot, ha szeretne jelentkezni, töltse ki. Nem volt kérdés számomra, hogy jelentkezem. Behívtak felvételire. Egy koreográfiát kellett előadnom, majd a zsűri kérésére néhány dolgot bemutatni. Akkor nem mondtak véleményt, ígérték, jelentkeznek. Nagyon izgultam.

Táncpróbán a Broadway csoporttal, Varga Dorina, Réfi Koletta, Varga Noémi, Iker Bianka, Falati Tünde

Néhány nap múlva e-mail érkezett a színháztól. Bianka éppen a kollégiumban volt, erőt gyűjtött ahhoz, hogy megnyissa a levelet.

- Sikerült – kiáltottam örömömben. – Társaim odajöttek, átöleltek, gratuláltak.

A Toldiban, valamint a Péter és a farkasban kapott táncos szerepet. A színpadra lépést sok próba előzte meg. Bianka többször hiányzott az iskolából. Mint mondta, sok segítséget kap osztálytársaitól és kollégiumi barátaitól, akik odaadják az órán készített jegyzeteiket, hogy fel tudjon készülni.

- A buszon, miközben próbákra utazom, tanulok – szólt időbeosztásáról. – A színházi szünetek egy részét is az órákra való készüléssel töltöm. Máskor pedig beszélgetünk, barátkozunk.

A gimnazista napjai elég zsúfoltak. Iskola, tanulás, színházi próbák, hétvégén a Broadway csoportban gyakorol, már a karácsonyi műsort állítják össze. Biankának szabad ideje nagyon kevés van, de nem bánja. Tudja, csak akkor lehet sikeres és érheti el a célját, ha teljes erőbedobással gyakorol. Vágya, hogy profi táncossá váljon, sokat szerepelhessen, és példája lelkesítsen másokat: a jól megválasztott célt szorgalommal és kitartással el lehet érni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!