Életmód

2015.02.07. 09:50

Hozzuk formába magunkat nyárra!

Még februárt mutat a naptár, a hideg-havas napok váltják a napsütéses délutánokat, itt az ideje formába hozni magunkat!

Tóth B. Zsuzsa

Némedi Katalin idegenforgalmi szakmenedzser szerint ha az év végi ünnepek alatt sikerült pár plusz kilóval gyarapítani súlyunkat, vagy van némi túlsúlyunk, legyünk kitartóak, kéznél van a megoldás. Nézzük meg, mit tehetünk a sportos életmód mellett a jó közérzetért és a vonzó megjelenésért. Ahhoz, hogy érzékelhető változásokat tapasztaljunk, két-három hét szükséges a szervezetünknek az étrend és életmódváltáshoz. Ha nem megoldható, hogy felkeressünk egy edzőtermet, szerezzünk be egy sportos-zenés DVD-dt, melyekből számos megtalálható már a kereskedelemben. De le is tölthetünk internetes portálokról gyakorlatsorokat a számítógépünkre és otthon is mozoghatunk. A csoportos edzések előnye a sporttársaktól kapott lelkesítő motiváció, hiszen együtt könnyebb elkezdeni a mozgást, ráadásul edző irányítása mellett végezhetjük helyesen és sérülésmentesen a gyakorlatokat.

Némedi Katalin

Népszerű a teremkerékpározás, más néven spinning, az órák garantáltan látványos változást hoznak. Ha önállóan szeretnénk formába hozni magunkat és a futás helyett valami másra vágyunk, válasszuk az edzőtermekben a sífutógépet, más néven ellipszis-trénert, és a lépcsőzőgépet. Mindkettő a comb-popsi-derék vonalakra hat eredményesen, persze elegendő idő ráfordítása, heti rendszeresség és a megfelelő étrend mellett. Hetente legalább háromszor fél órát-órát sportoljunk, étrendünkbe iktassunk be sok zöldséget, például készítsünk salátákat a főételeink mellé. A köret is készülhet zöldségből és emellett fogyasszunk sok gyümölcsöt, de a folyadékpótlásról se feledkezzünk meg. Mindezt pedig igyekezzünk betartani hosszabb időn keresztül, akkor is, ha a mérleg eleinte nem mutat kedvező változást. A vágyott alak elérése a bikiniszezonra nem lehetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!