Életmód

2017.03.12. 17:40

Házi kozmetikumok a szépségünkért

Veszprém - Hétköznapi háztartásunkban is megtalálhatók a szépségünket szolgáló legfontosabb anyagok.

Napló-információ

A legalapvetőbb szépítkezőszerünk a sós víz lehet, amely tisztító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatással bír. Arclemosásra és borogatásra is használhatjuk, de a szembe ne kerüljön!

Ismét nagy népszerűségnek örvend a szódabikarbóna, amelyet már nagyanyáink is számos probléma megoldására alkalmaztak. Egy csésze forró víz és egy teáskanál szódabikarbóna kiválóan alkalmas karikás szemek ellen. Beáztatott vattával borogassuk a szem alatti részt 10-15 percig, majd lemosás után kenjük be hidratáló krémmel!

Ha egy teáskanál szódabikarbónát, ugyanennyi vizet és porrá őrölt zabpelyhet összekeverünk, bedörzsöljük a kritikus bőrfelületet, és néhány percig rajta hagyjuk a masszát, akkor megszabadulhatunk a benőtt szőrszálaktól.

Háztartásunk kozmetikumai Fotó: Penk Tímea

A háztartásban megtalálható olajok is kiváló szépség-ápoló szerek. Legismertebb az olíva, amely puhítja a bőrt. A megtisztított arcot kevés olajjal bekenjük, 10-15 perc múlva leitatjuk a felesleget. A műveletet 4-5 naponta ismételjük! Ha olívaolajat összekeverünk dupla mennyiségű vízzel, kiváló sminkeltávolító folyadékot kapunk.

A méz szintén közismert "csodaszer", arcápolásra is használhatjuk. Még a gyulladt pattanások is gyorsan eltűnnek, ha negyed órára a bőrön hagyjuk a mézet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!