Életmód

2014.07.02. 08:45

Hatásos a vakcina, de még nem legális

Ajka - Fischli János azzal kereste meg a Naplót, hogy egy különleges, de nem legális vakcinának köszönheti egészségi állapotának javulását.

Tóth B. Zsuzsa

- A vakcinát több, mint egy évvel ezelőtt kaptam meg, azóta sokat javult az egészségi állapotom - mondja saját tapasztalatait Fischli János, aki dr. Horváth István orvos-biológus szabadalmának nyilvánítja a javulást. Azt mondja, az érelmeszesedés elleni vakcina egyre több eredményt mutat fel, azonban még mindig nem legális. A korábbi önkormányzati képviselő, az Egészségügyi bizottság egykori elnöke magas vérnyomással küzdött, de ma már a korábbinál kevesebb gyógyszert kell szednie.

- Cukorbeteg ismerőseim eredményei szintén javultak, ami a vércukorszintjüket illeti. Évek óta azon dolgozom, hogy népszerűsítsem a vakcinát. Egyik ismerősöm a minap számolt be arról, hogy amputálni akarták a lábát, ő azonban nem engedte. Miután beadatta magának a vakcinát, másfél év telt el és meglepő mértékben javult az állapota. Nem csak a cukorszintje rendeződött, hanem a lábát sem veszítette el! Ezzel a vakcinával, mint szabadalommal dr. Horváth István, az MTA doktora, a New York-i Tudományos Akadémia tagja a 2005-ös genfi világkiállításon aranyérmet nyert. Életmentő találmánya mégsem legális egyelőre hazánkban - sajnálkozik Fischli János, aki a jövőben is szeretne tenni azért, hogy a környezetében élők egészségesebbek legyenek.

Dr. Horváth István orvos-biológustól pedig megtudtuk, hogy szerinte a világon egyedül nálunk létezik védőoltás érelmeszesedés ellen, amivel évente 15 ezer ember életét lehetne megmenteni. A professzor vallja, hogy az oltóanyaggal az érelmeszesedés és az érszűkület nem csak megelőzhető, hanem vissza is fejleszthető. Az első beteg, aki 15 éve megkapta a vakcinát, egy szívinfarktus után lábadozva, ő maga volt. Horváth professzor soha senkinek nem adta be a vakcinát, azonban elmondása szerint megteszik ezt helyette azok az orvosok, akik diplomájukkal játszva úgy vélik, hogy az érelmeszesedés elleni szérum kiváló gyógyszer. Tehát engedély nélkül, törvényt szegve is beadják annak ellenére, hogy nincs törzskönyvezve. Bármennyire is hihetetlen, az elmúlt több, mint tíz esztendő alatt több száz orvos több ezer hazai és külföldi, köztük orosz, ausztrál, arab, új-zélandi, izraeli beteget kezelt a Horváth-féle vakcinával. A professzor szerint káros mellékhatásról senki sem számolt be, pozitív társhatásokról annál inkább. Az elmeszesedett erek takarításán, a plakkok leoldásán túl van, akinek a 2-es típusú diabétesze múlt el, másnak a magas vérnyomása, vagy megnövekedett a nemi aktivitása is. Azt persze Horváth István is tudja, hogy a magyar és az uniós törvények szerint ember csak törzskönyvezett, az Országos Gyógyszerészeti Intézet által engedélyezett gyógyszert kaphat. Ellenkező esetben bármikor felkereshetik a nyomozók a feltalálót, mint ahogy ezt meg is tették. Vakcináját a professzor mégsem minősítette gyógyszerré, mert erre nincs pénze. Minderről megkérdeztük dr. Rácz Jenőt, a Veszprém Megyei Cholnoky Ferenc Kórház főigazgatóját is.

- Lehetséges, hogy ez lesz az évszázad egyik legnagyobb felfedezése, nagy sikert jelenthet, ha engedélyezik. Nincs részletes szakmai publikációja az anyagnak, de ismerem. Az engedélyeztetés egy nagyon szigorú eljárás, amíg ez le nem zárul, addig nem forgalmazható a szer a szabályok szerint. Be kell bizonyítani, hogy nem káros, azt is, hogy hatásos, sőt, hatásosabb, mint más, már a piacon levő szer. Nem tudok esélyeket latolgatni, hiú ábrándoknak sincs helyük, ahogy negatív véleményt sem lehet mondani. Ha valamelyik családtagom kérné, azt mondanám, hogy amíg nincs engedélyeztetve, addig nem legális. Van olyan ismerősöm, aki megkapta a szérumot és pozitív hatásról számolt be, de ez szubjektív vélemény. El kell végezni a próbákat az engedélyeztetéshez, ami meglehetősen drága - mondta dr. Rácz Jenő.

Dr. Nyári Ildikó, az ajkai Magyar Imre kórház főigazgatója szerint kevés még az információ a szérumról, ő maga sem foglalkozott vele. Nem zárja ki, hogy hatásos lehet, de véleménye szerint azt sem lehet tudni, hogy 20-30 év múlva nem jelentkeznek-e káros mellékhatások. Hiszen ilyenre van példa törzskönyvezett gyógyszerek között is.

Egy, a neve elhallgatását kérő praktizáló orvos pedig úgy nyilatkozott lapunknak, hogy körülbelül fél évvel ezelőtt adatta be magának a vakcinát, mert érszűkülettel kapcsolatos betegsége van. Hisz benne, hogy hatásos lesz a szer, de eddig nem vett észre magán változást. Igaz, gyógyszert is szed.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!