Életmód

2014.10.31. 15:02

Gyógyulás a só erejével

Ősszel egyre gyakoribbak a cseppfertőzéssel terjedő légzőszervi megbetegedések. Antibiotikumos kezelésük számos kockázattal jár. Ennek elkerülésére, megelőzésére évtizedek óta alkalmaznak só-terápiát. Nem mindegy azonban, hogy ehhez milyen oldatot használunk.

Gajdos József

Bödör János vegyész hatékony módszerével otthon élvezhetjük a Holt-tenger minden gyógyító erejét.

- A természetes só barlangok, az épített só szobák jótékony hatását – tehát a só baktériumölő tulajdonságát - régóta ismerjük. Én azonban a kételkedők közé tartozom. Nem hittem abban, hogy az egyszerű sóoldat minden baktériumot elpusztít – és ezt a szabadalmazást megelőző kísérleteink beigazolták. A kősó párája, annak vizes oldata a baktériumok bizonyos százalékát képes elpusztítani, a só tűrő, levegő-spórás baktériumokat nem. Egyéves kutatás után jutottunk el ahhoz a speciális koncentrátumhoz, telített sóoldathoz, ami minden baktériumot megöl, a magas szulfáttartalom megakadályozza a nyálkahártya, a bőr kiszáradását. Az oldat különleges hatékonysága az összetételében rejlik. Nagyon nem mindegy tehát, hogy a párologtatáshoz milyen sóoldatot használunk! Olyan módszert dolgoztunk ki, amivel nem csak a só-ionokat állítottuk az egészség szolgálatába, hanem az oldat magas ásványi-anyag tartalmát is megőriztük, így bárki otthonában élvezheti a sóbányák gyógyító hatását. Azonban ez az oldat még ennél is többet tud – mondja Bödör János, aki sokéves kutatóintézeti múlttal a háta mögött kikísérletezte a leghatékonyabb baktériumölő só-oldatot. A különleges összetételű koncentrátummal, hidegködös párologtatáskor a belélegzett só pára hatására elpusztulnak a légutakban, tüdőben megtelepedett baktériumok, a véráramba került ionok támogatják a sejtek oxigénfelvételét, így javul a szervezet immuntevékenysége. Az oldat citromfa-szelepen át jut a levegőbe, aminek pórusai biztosítják az egy mikron szemcseméretet, így az ionok oldódnak a levegőben, azt finom ködpáraként lélegezzük be. Inhalálással 3-4 nap alatt meggyógyul az arcüreggyulladás, ínygyulladásra, garatöblögetésre a torokban megtelepedett kórokozók ellen ajánlott. Egy evőkanál koncentrátumot egy deci vízben oldva gargalizáljunk, öblítsük át a szájüreget. A hidegködös-párologtatás száraz levegőjű lakásokban, hálószobákban ajánlott. Irodákban, munkahelyeken a só-fluidizációs légtisztítóval lehet csíramentesíteni, megakadályozni a levegőben a baktériumok terjedését, a cseppfertőzést.

Bödör János a só kád mellett. A speciális sóoldat ülőfürdésre is alkalmas, hármas hatás érvényesül (Fotó: Penovác Károly)

A speciális sóoldat ülőfürdésre is alkalmas. A só-kádban az oldat hármas hatása érvényesül - a levegővel pezsgetett sóoldatos kádfürdő fölött a hidegködös-hatás, ami a légutakat gyógyítja, az egész testre kiterjedő hidromasszázs erős méregtelenítő hatású, valamint a nyakszirt-zuhany, ami a nyaki meszesedést oldja.  Mivel a koncentrátum kádban alkalmazva alhasi tájékon rendkívüli vérbőséget okoz, hatásos nőgyógyászati- és prosztatagyulladás, urológiai panaszok - minden alhasi gyulladás ellen. Hatékony ellenszere ízületi gyulladásoknak, kéz- és lábáztatásra is ajánlott. Különleges összetételének köszönhetően nem csak gyulladásos panaszok ellen hatásos, különböző bőrbetegségek – például pikkelysömör – kezelésére is. A pezsgős só-fürdés hatására javul a keringés, mérséklődnek a visszeres-panaszok, valamint jelentős a stressz-oldó hatás. Leghatékonyabb a só-kádas alkalmazás, amiben fél órás fürdőzés az intenzív méregtelenítés következtében egy hetes léböjt-kúrának felel meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!