Életmód

2014.08.08. 18:56

Gépek helyett színeket

Tisza-Kalmár György festőművész, természetgyógyász szerint nem az elektromos gépek segítségére kellene hagyatkoznunk betegség esetén, hanem a természetes módok, eszközök használatára.

Tóth B. Zsuzsa

A természetgyógyász gyógyító hatású képei hosszú évek óta ismertek, természetgyógyászként a művészetet egy kevésbé ismert oldaláról közelíti meg. Vallja, hogy a lélek gyógyítása nagyon bonyolult, összetett feladat, ezért kevesen értenek hozzá, bár sokan próbálkoznak vele.

Tisza-Kalmár György (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Lassan húsz éve foglalkozom a betegségek okának megismerésével, igyekszem megérteni, megérezni a lélek megnyilvánulásait, megfejteni a bonyolult összefüggéseket. A lélek ápolás mindenkinek saját feladata lenne. Ha a betegségügy nem akarná elhallgatni – a hatalmas profit miatt – azt a tudást, amit minden embernek joga és kötelessége lenne tudnia a saját egészsége érdekében.

- A múltkor meglátogattam egy ismerősömet, és nála találkoztam egy „természetgyógyásszal”. Éppen egy elektromos masinát igyekezett eladni, amiről állította, hogy mindenre csodaszer. Természetesen rajtam is ki akarta próbálni, az eladás reményében. Miután nem sikerült rávennie, mindjárt közölte velem a határozott és tévedhetetlen diagnózisát. Közöltem vele, hogy ha ő természetgyógyász, tudnia kell, hogy ez már rosszindulatú programozás, erre végre abba hagyta a felsorolást. Hosszan ecsetelte, ha lenne ilyen herkentyűm, mennyit kereshetnék vele. Miután rájött, hogy nem tud rávenni, teljes mellbedobással az ismerősöm meggyőzésére törekedett. Felrakta rá az érintkezőket és elkezdődött a kezelés. Az ismerősöm tűrte a kellemetlen, fájdalmas „kezelést”, másrészről pedig hallgatta a folyamatos előadást a meglévő betegségeiről, amiről csak most értesült. Nem tudom melyik volt a kellemetlenebb. Arra gondoltam, hogy az emberek mire képesek Mennyire félre vannak tájékoztatva, fogalmuk sincs saját magukról. Képesek elhinni, hogy ha fizetnek valamiért, helyrejön az egészségük. Kényelmesebb elhinni, pénzzel megválhatják egészségüket. Ugyanazt a hibát követik el a készülék használói, mint a betegségügy képviselői, az orvosok. Pedig a tüneti kezelések helyett a betegség okát kellene megszüntetni. Magam előtt látva ismerősöm kínoktól eltorzult arcát, összehasonlítottam a szín­csokor csakra­terápiás kezelés során látható ember arcával, testi reakciójával. Ahol is előbb a kíváncsiság, a megnyugvás, majd az átszellemülés váltakozása látható. Az egész test megnyugszik, és érezni a lélek rezdüléseit. Az időszámítás előtt az ősi Kínában már alkalmazták a szín­terápiát. A szín­csokor csakra­terápia ennek tovább fejlesztett változata. Az akupunktúra működési elvén alapszik. Ma már tudományosan is bizonyított tény, hogy az ember nem csak a szemével lát, érzékel. Képes érzékelni, látni egyéb szerveivel, például a bőrön keresztül is. Egy általam kialakított metódus az emberben meglévő öngyógyító folyamatok működésének megsegítése, serkentése. A lélek útja – a fejlődés ösztönzése. A hajszál repedések feltárása, a pókháló vékonyságú repedések javítása hosszú folyamat, türelmet igényel. Kitartást mindkét fél részéről. A segítő és a segítendő fél kölcsönös bizalmon alapuló beszélgetései a szín­terápia lényeges részei. Eredmény a tartós egészség. Tisztában vagyok azzal a közmondással, hogy senki sem lehet próféta saját hazájában. Más országban ezt a módszert nagy sikerrel alkalmaznák, de bízom benne, hogy a jó dolgok, ha előbb nem is, utóbb csak ismerté válnak. Az emberek rájönnek, mennyire megvezetik őket, és befogadókká lesznek a természetes egészség javító módszerek iránt – mondja Tisza Kalmár György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!