Életmód

2014.11.16. 12:39

Fő az egészség

Megyei körkép – Érdemes volt igénybe venni a Veszprémi Egészségfejlesztési Iroda ingyenes szűréseit - sokan éltek is a lehetőséggel.

Heffler Péter

A Veszprémi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében az elmúlt évben nyolc településen végeztek ingyenes szűrővizsgálatokat. Dr. Ráczné Freidler Andrea irodavezető tájékoztatása szerint ugyan még mindig sokan vannak, akik nem használják ki ezeket a lehetőségeket, mégis alkalmanként közel százötvenen mindig részt vettek rajtuk.

Előzetes állapotfelvétel, vérnyomásmérés, testösszetétel-mérés, tüdődaganatok korai felismerését segítő CT-vizsgálat, áttekintő hasi ultrahang, EKG-vizsgálat, légzésfunkciós mérés, szemfenék- és szájüregvizsgálat, hallásszűrés, felvétel enzimes béldaganatszűrésre, mentálhigiénés és dietetikai tanácsadás szerepelt a vizsgálatok között.

A helyszínek pedig Nagyvázsony, Tótvázsony, Gyulfirátót, Herend, Balatonalmádi, Hajmáskér, Szentgál, Nemesvámos voltak, miután négy időponttal Veszprémben is jelentkezett az Egészségfejlesztési Iroda.

A következő és egyben utolsó lehetőség november 22-én és 23-án lesz a rendelőintézetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!