Életmód

2014.09.19. 05:46

El a mérgekkel! Egészséges táplálkozás a télre készülve

Kovácsné Csóka Bernadett masszőr szerint jó, ha már most felkészülünk a télre, az őszi hónapok alatt együnk minél több egészséges zöldséget, gyümölcsöt.

Tóth B. Zsuzsa

Az őszi és téli hónapokban nehezebb ételeket fogyasztunk majd és kevesebbet mozgunk. Kovácsné Csóka Bernadett masszőr azt ajánlja, hogy zöldségeket, gyógynövényeket fogyasszunk a méregtelenítés és szervezetünk immunrendszerének kiegyensúlyozásához, a lúgosításhoz. Amennyiben a gyógynövényeket választjuk, testsúlycsökkentést is elérhetünk, mivel javul az anyagcsere és távozik a szervezetből a salakanyag. Valamint a felhalmozódott felesleges folyadéktól ugyancsak segítenek megszabadulni. A méregtelenítés fontos szerve a máj, az epe és a vese, ezekre kell odafigyelnünk. A máj és az epe működése a máriatövissel, és az articsókával segíthető. Magvak, tablettás készítmények, tinktúrák kaphatók.

A csalán, a búzafű és a petrezselyem teája kiváló erre a célra, de három hétnél tovább nem fogyasszuk szünet nélkül. Lúgosításra és méregtelenítésre egyaránt alkalmas az aloe vera, a búzafű és a lucerna, árpa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!