Életmód

2014.09.15. 13:45

A mi utcánk – a mi jövőnk

A mi utcánk – a mi jövőnk – ezzel a jelmondattal rendezik meg az idei Európai mobilitási hetet és az autómentes napot szeptember 16. és 22. között.

Balassa Gergő

Az Európai mobilitási hét keretén belül rendezik meg megyénkben több helyszínen is az autómentes napot, szeptember 22-én. A program európai kezdeményezésre indult el, azóta Magyarországon a helyi önkormányzatok is csatlakoztak a kampányhoz.

Az autómentes nap alkalmával a városok akciókat indíthatnak az autó- és motorforgalom csökkentésére, valamint bátoríthatják a lakosságot a környezetet nem, vagy kevésbé szennyező közlekedési formák használatára.

Az autómentes nap többek között arra hívja fel a figyelmet, hagyjuk otthon az autót, és vegyünk elő például kerékpárt (Fotó: Archív, Varga Domokos Péter)

Veszprém megyében több település is csatlakozott a kezdeményezéshez. Balatonalmádiban a Pannónia Kultúrális Központ parkolójában kerékpáros ügyességi verseny. és gyermekrajzverseny várja az érdeklődőket. Balatonfűzfőn a Balaton Uszoda parkolójában és az Uszoda utcában ügyességi versenyekkel, kerékpáros akadálypályákkal készülnek. Veszprémben a mobilitási hét keretén belül egészségnapot, kerékpártúrát, futóversenyeket és sportprogramokat szerveznek.

Zircen a futást és a kerékpározást ötvöző versenyt rendeznek, de lesz bringatúra és rajzklub is szeptember 22-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!