Életmód

2014.12.20. 20:40

A kulcs: a minőség

Sümeg - Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület záró rendezvényén elhangzottak szerint példa értékű az egyesület munkája.

Tóth B. Zsuzsa

A záróprogramon megköszönte az egyesület vezetése együttműködő partnereinek a 2008 óta tartó közös munkát. Rédei Zsolt elnök elmondta köszöntőjében, hogy több, mint száz munkahelye létesítettek ez idő alatt. A minőségre törekedve mára 71 védjegyes minősítést ítélhettek oda a térség termelőinek és szolgáltatóinak.

Hangsúlyozta, hogy mérföldkő a rendezvény, olyan, amely mellett megállnak ugyan egy pillanatra, de aztán rögtön tovább szeretnének lépni.

Radovits Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Veszprém megyei szervezetének elnöke méltatta az egyesület minőségi munkáját és arról beszélt, hogy az agrárkamarával való együttműködést új alapokra helyezték. A megyei szervezettel megállapodást kötött az egyesület, amelynek már eredményei is vannak.

Végh László, Sümeg polgármestere úgy fogalmazott beszédében, hogy sikertörténet az egyesületé, az ország egyik legsikeresebb LEADER csoportjáé.

Kalla Roland és családja kiváló és ma már ismert sajtjai ugyancsak megkapták a védjegy minősítést
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

- Nagy szükség van a munkájukra, hiszen élhetőbbé kell tenni a vidéket mondta. Leszögezte továbbá, hogy a vidék megérdemli, hogy minél több anyagi forrást kapjon.

Tóth Béla, a Térségi Védjegy Tanács elnöke a minőség folyamatos megtartásának fontosságáról szólt. Hozzátette, hogy az lenne az igazi, ha a külföldi jó példát követve hazánkban is mielőbb elterjedne a módszer, mi szerint a sajt készítőnél lenne szörp és lekvár is, valamint fordítva szintén.

A résztvevők szakmai előadást hallhattak Szabados Zsuzsa munkaszervezet vezetőtől a Vidék Minősége - Éltető Balaton-felvidék Védjegy nemzetközi projekt céljairól, továbbá az eddigi eredményeiről.

Azt követően pedig a Vidék Minősége - Éltető Balaton-felvidék Védjegyet viselő partnerek elismerő okleveleket vehettek át a rendezvény zárásaként.

Eperjesi Tamás a Nemzeti Agrár-szaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet Igazgatója szerint az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület az a csoport, amellyel jó együttműködni. Példamutató a munkájuk, amely szorosabb együttműködést eredményezett az utóbbi időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!