Életmód

2015.03.08. 10:30

A hastánc észrevétlenül átmozgat, valamint oldja a stresszt

Balatonfüred – Több mint egy éve működik a Balatonfüredi Hastánc- klub, amelynek tagjai a szemléletváltást, rekreációt, örömöt szerző táncot tartják elsődleges fontosságúnak a versenyeken való megmérettetésekkel szemben.

Tóth B. Zsuzsa

A csoport vezetője, Vattai Rita pedagógus, rekreációs hastáncoktató, coach elmondta lapunknak, hogy a klub nyolc tagja mellé bármikor csatlakozhatnak új belépők. Ugyanis a felzárkóztatás nem okoz problémát náluk. A csoport tagjai pillanatnyilag csörgődobos, legyezőfátylas, íziszfátylas koreográfiákat tanulnak, miközben fellépésekre készülnek. Rita dobolni tanul, így zenéje a közeljövőben már színesíti a fellépéseket. A közönség láthatta már a csoportot például Zánkán, sok eseményen Balatonalmádiban, Balatonfüreden.

– Ebben a műfajban lényeges az elfogadás, hiszen hastáncolhatnak a vékony és a telt alkatúak, alacsonyak és magasak egyaránt. A közönség előtt való fellépés egy kis adrenalint jelent, ez pedig jó. Folyamatosan fejlődik a csoport, a rendezvényekre való készülődés pedig tovább doppingolja a tagokat.

Vattai Rita szerint a hastánc alakformálásnak is remek. Jobbról Mészáros Klára látható. Fotó: Nagy Lajos

– Legközelebb majálisokon táncolunk Balatonalmádiban és Badacsonyban. De szívesen megyünk falunapokra is, amelyeken remek visszajelzéseket kapunk a közönségtől. A próbákon, fellépéseken pedig félreteheti mindenki a munkát, az otthoni gondokat és csak magára figyelhet a kellemes zene mellett.

Amellett új ruhák, sminkek, színek kellenek a sikerhez. Azzal pedig a hétköznapok sok stresszét feloldhatjuk – vallja Rita.

A harmincas, negyvenes korosztályt képviselő kezdő és haladó hölgyek rendkívül aktívak, remekül haladnak a lépésekkel. Vezetőjük pedig nem csak oktatja és összefogja őket, hanem például ügyel az összhangra, a jó megjelenésre. Rita a csoport tagjaival együtt táncol a színpadon. Budapesten működő csoportja Holdezüst Rózsák néven ismert, abban már balatonfüredi tagok is táncolnak. A csoportvezető immár 15 éve táncol, 12 éve tanít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!