Életmód

2014.03.21. 09:42

A drogozás ártalmairól tájékozódhatnak az érdeklődők

A drog veszélyei mellett a szenvedélybetegek sorsára is felhívja a figyelmet a Köztes átmenetek – a drog címmel a napokban nyílt kiállítás.

Marton Attila

Az interaktív tárlat a balatonalmádi Egészségfejlesztési Iroda meghívására érkezett Balatonfűzfőre. A közösségi házban öt teremben, 130 négyzetméteren, látványos fény- és hangeffektekkel kísért kiállítás a változó magyarországi drogfogyasztási szokásokat, az LSD, a heroin, a speed, valamint a dizájner drogok hatását mutatja be. A kiállítást pszichológus és addiktológus vezetésével, csoportosan lehet megtekinteni. Az elsősorban 14 éven felülieknek szóló tárlatra a balatonalmádi kistérség és járás hetedikes és nyolcadikos általános iskolásai, valamint középiskoláinak tanulói is ellátogatnak. A balatonalmádi egészségfejlesztési iroda munkatársai a fiatalok mellett várják azoknak a felnőtteknek – például szülőknek, nagyszülőknek, pedagógusoknak – a jelentkezését is, akik megtekintenék a kiállítást. A csoportokat egy előzetes időpont-egyeztetés alapján fogadják. Marton Béla, Balatonfűzfő polgármestere lapunknak elmondta, örül annak, hogy a település befogadhatta a kiállítást. A városvezető úgy véli, a rendhagyó kiállítás felhívja a fiatalok és a lakosság figyelmét a drog ártalmasságára, és ezzel távol tarthatja a településtől. A kiállítás április negyedikéig látogatható.

Az Egészségfejlesztési Iroda a drogprevenciós kiállítás mellett a napokban számos programot elindított, amelyekkel tudatosítani akarják a lakosságban, hogy az egészségmegőrzésért az egyénnek is tennie kell. Hétfőnként hydrobic és galako foglalkozásokat szerveznek, heti rendszerességgel pedig Balatonalmádiból és Balatonkeneséről induló nordic walking túrákon lehet részt venni. Emellett egészségügyi állapotfelmérés, gyógytorna és dietetikai tanácsadás is igénybe vehető az iroda székhelyén, a balatonalmádi Egészségházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!