Életmód

2013.03.18. 07:50

Le a magas vérnyomással!

Veszprém - Korunk egyik népbetegsége a magas vérnyomás, amely más egészségügyi problémák előszobája is egyben.

Tóth B. Zsuzsa

Scher Zoltánné természetgyógyász, fitoterapeuta szerint a rendszeres orvosi ellenőrzés elengedhetetlen, azonban van megoldás a természetben is, ily módon ugyancsak csökkenthetjük a magas vérnyomást. Ajánlja, hogy mozogjunk kíméletesen, de rendszeresen. Kocogjunk, sétáljunk, lovagoljunk.

A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása mellett ügyeljünk étrendünkre. Most aktuális szedni a medvehagymát, de minden más hagymaféle hasznos. Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, ügyeljünk a vitaminok, ásványi anyagok bevitelére. Fogyasszunk nátriumszegény, teljes értékű gabonát, barna rizst, kölest, zabot, hajdinát, hidegen sajtolt olajakat. A gyógynövények közül pedig a fagyöngyöt ajánlja áztatva.

Érdemes még a pásztortáska, gyermekláncfű, citromfű, galagonya teáját is iszogatni. Az illóolajok közül a bazsalikom, levendula, majoránna, citromfű, narancsvirág olaja segíthet, ha párologtatjuk vagy fürdővizünkbe tesszük ezeket. Szódabikarbónás kar- és lábfürdőt szintén ajánl a szakember, de hasznos a reflexológia, a talpmasszázs, az akupresszúra, az emésztőrendszer tisztítása, a Máriatövismaggal való májregenerálás is. Amellett lelki háttere van a magas vérnyomásnak. A probléma a rugalmasság, alkalmazkodóképesség hiányára utal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!