• cikk kép
  Vadgesztenye a visszérbántalmakra

  Sokak szenvednek visszérbántalmakban. Korcsmáros Györgyné gyógynövénytermesztő szakmunkás szerint most ősszel azonban kéznél van a gyógyító hatású vadgesztenye, ha nem vigyázunk, akár egyenesen a fejünkre pottyan.

 • cikk kép

  Vidám falfestményekkel lepte meg a gyerekeket

  Tortára álmodott mesevilág

  Ámulatba ejtően szép képeket fest a mézeskalácsaira, sőt még a falakra is, ezen kívül míves tortái pedig kimondottan remekművek. A zirci Bognár Anita egykoron a Herendi Porcelánmanufakturában dolgozott, ahonnan majdnem eltanácsolták, ugyanis balkezes.

 • cikk kép
  Itt az ősz,itt a nátha

  Megviseli az emberi szervezetet az évszakváltás, ráadásul a szokásosnál hűvösebb nyár után az immunrendszerünk sem olyan erős, mint amilyen kora ősszel lenni szokott.

 • cikk kép
  Már gyermekkorban kiszűrhető lesz a későbbi cukorbetegség

  Már gyermekkorban látszik az eltérés azoknak a szervezetében, akiknek a családjában van cukorbeteg – a többi között ezt állapította meg a Malmői Egyetem és a Balatonfüredi Szívközpont Alapítvány vizsgálata, mely a 2-es típusi diabétesz genetikai hátterét igyekszik feltárni.

 • cikk kép

  Talán ezt a májat már befogadja a szervezete

  Patrik jobban van

  Ajka-Krefeld - A Napló régebbi olvasói még bizonyára emlékeznek a most tíz éves Hacher Patrikra, aki már Németországban él, de sajnos még mindig nem gyógyult meg.

 • cikk kép
  Kihasználják az indián nyarat is a mozgássérültek

  Halimba - A Mozgássérültek Halimba, Szőc, Nyirádi csoportjának tagjai eseménydús nyarat tudhatnak maguk mögött.

 • cikk kép
  Pollenhelyzet - ÁNTSZ: a vártnál hosszabbra nyúlik a parlagfű pollenszórásának tetőzése

  A vártnál hosszabbra nyúlik a parlagfű pollenszórásának tetőzése. Az ország keleti részén - ahol a múlt héten kevesebb csapadék hullott és melegebb volt az idő - jelentősen emelkedett a pollenkoncentráció, Nyíregyháza környékén extrém magas értéket mértek - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

 • cikk kép
  Hétfőig lehet leadni a szülői nyilatkozatokat a HPV elleni oltásról

  Jövő hétfőn lejár az a határidő, ameddig a szülők nyilatkozhatnak arról, kérik-e lánygyermeküknek a humán papillomavírus (HPV) elleni ingyenes védőoltást – hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 • cikk kép
  Támogatóik ma is az iszapkárosultakkal vannak

  Devecser - A katasztrófát követően a várost felkarolta több szervezet is. A Magyar Vöröskereszt és a magyar Máltai Szeretetszolgálat azonban a helyreállítások befejeztével is a devecseriekkel maradt.

 • cikk kép
  Rossz a szívnek a Speedfitness?

  Magyarok ezrei használják eredménnyel rendszeresen a Speedfitnesst, mégis sokan félnek és ódzkodnak tőle.

 • cikk kép
  Hogyan előzhetjük meg a csontritkulást?

  A csontritkulás első tünetei az ízületi és gerinc fájdalmak, izombántalmak.

 • cikk kép
  Küzdelem egy életen át

  Balatonfüred – A cukorbetegek a hétköznapok hősei, mert küzdenek egész életükön át, uralkodnak a betegségükön.

Magazinok