• cikk kép
    Ibolyát köhögésre

    Nyílik az ibolya, az illata messziről érezhető. Jó, ha tudjuk: rengeteg minden készülhet belőle, hasonlóan a többi ehető virághoz. Török Rita fitoterapeuta tanácsai.

  • cikk kép
    Töltött kellevelek

    Tanakajd - Zöldség és hús együtt a Vas Népe konyháján: Horváth Istvánné Marcsi receptje a finom egytálétel.

  • cikk kép

    A hét témája

    Április 2-án világszerte az autizmussal élőkre irányul a figyelem

    Veszprém - Logikátlanul, összefüggéstelenül és értelmetlenül cselekszünk, ráadásul zajosak, színesek és izgágák is vagyunk, a világ pedig túl színes, túl gyors és túl összetett a rengeteg inger miatt, amelyekből sokszor csak egyre tudnak koncentrálni. Így láthatnak minket az autisták. A statisztikai adatok alapján legalább 60 ezer autisztikus személy él Magyarországon, a közelgő világnap apropóján két érintett szülővel és egy autistákkal foglalkozó gyógypedagógussal próbáltuk megfejteni, mit jelenthet autistának lenni.

  • cikk kép
    ''Életben maradsz, ha tiszteled a hegyet!''

    Az vagy, aki valójában vagy, ott, fenn a hegyen. Egyedül vagy, a leírhatatlan, gyönyörű, kőkemény, szigorú környezetben, ahol találkozol saját magaddal, kételyeiddel, félnivalóiddal, ösztöneiddel, érzéseiddel. Ha tiszteled a hegyet, ha alázattal tekintesz fel rá, ha nem mennyiségi sportra törekszel, és nem magamutogatásra vágysz, ha ésszel élvezed a mérhetetlen szabadságot, amit ott érzel, életben maradsz.

  • cikk kép
    Többszáz kilométeres túrákra is képes

    Barlangászással kezdte, de nem csak a hegy mélyét, a szédítő magasságokat is meg akarta hódítani. Gyakran egyedül indul útnak. Ott alszik, ahol az éjszaka éri, sátrat ver, vagy menedékhelyre húzódik.

  • cikk kép
    Jótékony mozgás: közel négyszáz diák sportolt közösen

    Tizedszer szervezték meg a Jótékony mozgás elnevezésű, fogyatékkal élő és ép gyerekek közös sportvetélkedőjét a Táncsics Mihály Szakközépiskola tornacsarnokában csütörtökön.

  • cikk kép
    A helyes életmódra készülnek fel a diákok

    Az étkezéssel, az ételkészítéssel és az élelmiszerekkel kapcsolatos jártasságukról adtak számot azok a diákok, akik szerdán részt vettek a XIII. életvitel és gyakorlati ismeretek verseny megyei fordulóján.

  • cikk kép
    Egészségnap állapotfelméréssel, tanácsadással Alsóörsön

    Második alkalommal is nagy sikerrel zajlott az Eötvös Károly Művelődési Házban rendezett egészségnap a múlt héten.

  • cikk kép
    Fókuszban az egészségtudatos magatartás

    Az Egészségfejlesztési Irodák (EFI) működésének eddigi tapasztalatait összegezték munkaértekezleten hétfőn Veszprémben.

  • cikk kép
    Aktívabb anyának a gyermeke is többet mozog

    Aktívabb anyáknak a gyermeke is többet mozog - állapította meg egy több mint ötszáz mamát és négyéves gyermekét vizsgáló brit kutatás.

  • cikk kép
    Genetikai elváltozást okozhat a gyerekek szervezetében a légszennyezés

    A tanulási képességet befolyásoló genetikai elváltozást okozhat a légszennyezés kisgyerekek szervezetében kínai és amerikai kutatóknak egy Kínában végzett kutatása szerint.

  • cikk kép
    Fontos a D vitamin

    A D vitamin egy része a bőrben a napfény hatására képződik. Az ételekben levő kálcium felszívódását is segíti, serkenti az ásványi anyag lerakódását a csontszövetekben.