• cikk kép
  A lelki traumák blokkokat képeznek a testben

  A kineziológia olyan holisztikus gyógymód, amely a keleti, tapasztalati úton szerzett tudás és a modern nyugati tudományok ötvözésével jött létre. Az energiák útjában álló akadályok feloldását célozza meg. A gyógyító módszerről Horváth Nikolett kineziológussal beszélgettünk.

 • cikk kép
  Sütőolaj: a lefolyók nagy réme

  A tudatosan szervezett háztartásnak nem csak a szelektív hulladékgyűjtés vagy a takarékos víz- és áramhasználat a része, hanem a használt sütőolaj megfelelő elhelyezése is. Legtöbben ugyanis a lefolyóba öntik, nem is gondolva arra, micsoda terhelést jelent ez a bolygónak.

 • cikk kép
  Napi fél óra séta csökkenti a mellrák kockázatát

  A mellrák kockázata már napi fél órás sétával is csökkenthető, a kockázat mértéke és a terápia lehetőségei egyre inkább a génekből mutatható ki – tudtuk meg Dr. Peták István molekuláris farmakológustól, a KPS Molekuláris Diagnosztikai Központ tudományos igazgatójától.

 • cikk kép
  Sikeres egészségügyi szűrések

  Hajmáskér, Szentgál -– Sokan vettek részt a veszprémi Egészségfejlesztési Iroda ingyenes szűrővizsgálatain a két településen hétvégén.

 • cikk kép
  Fogyatékkal élők fesztiválja Balatonfűzfőn

  Balatonfűzfő - Fogyatékkal élők számára rendeztek fesztivált a városban. Az ország minden pontjáról érkeztek fellépők. Volt aki énekelt, táncolt más paródiát adott elő.

 • cikk kép

  Igen alacsony szintű Magyarországon a halfogyasztás

  Hazánkban a ponty a kedvenc

  Megyei körkép - A halfajok közti népszerűségi verseny egyértelmű nyertese a ponty, ezt kedvelik leginkább a magyarok. Ez az eredménye egy, a halfogyasztási szokásainkról készített felmérésnek.

 • cikk kép
  Testre és lélekre is jó hatással van az aikido

  Az igazi győzelem nem győzi le az ellenfelet, hanem szeretetet ad, és megváltoztatja az ellenség szívét – utal az aikido, mint harcművészet lényegére Pál Szilárd, a Veszprémi Aikido Klub egyik alapítója, az első mesteri fokozattal rendelkező veszprémi aikidós.

 • cikk kép
  A botox korlátozhatja a fiatalok érzelmi fejlődését

  A fiatal korban adott ránctalanító botoxkezelés korlátozhatja az érzelmi fejlődést - derült ki egy friss brit tanulmányból.

 • cikk kép
  A mi utcánk – a mi jövőnk

  A mi utcánk – a mi jövőnk – ezzel a jelmondattal rendezik meg az idei Európai mobilitási hetet és az autómentes napot szeptember 16. és 22. között.

 • Nem csak az arra érzékenyek járnak jól a betartásával

  Élet glutén nélkül

  A lisztérzékenység, más néven coeliakia sajnos egyre nagyobb teret hódít főleg a civilizációs társadalmakban.

 • cikk kép
  Vadgesztenye a visszérbántalmakra

  Sokak szenvednek visszérbántalmakban. Korcsmáros Györgyné gyógynövénytermesztő szakmunkás szerint most ősszel azonban kéznél van a gyógyító hatású vadgesztenye, ha nem vigyázunk, akár egyenesen a fejünkre pottyan.

 • cikk kép

  Vidám falfestményekkel lepte meg a gyerekeket

  Tortára álmodott mesevilág

  Ámulatba ejtően szép képeket fest a mézeskalácsaira, sőt még a falakra is, ezen kívül míves tortái pedig kimondottan remekművek. A zirci Bognár Anita egykoron a Herendi Porcelánmanufakturában dolgozott, ahonnan majdnem eltanácsolták, ugyanis balkezes.

Magazinok