• cikk kép
  Ibolyát köhögésre

  Nyílik az ibolya, az illata messziről érezhető. Jó, ha tudjuk: rengeteg minden készülhet belőle, hasonlóan a többi ehető virághoz. Török Rita fitoterapeuta tanácsai.

 • cikk kép
  Töltött kellevelek

  Tanakajd - Zöldség és hús együtt a Vas Népe konyháján: Horváth Istvánné Marcsi receptje a finom egytálétel.

 • cikk kép

  A hét témája

  Április 2-án világszerte az autizmussal élőkre irányul a figyelem

  Veszprém - Logikátlanul, összefüggéstelenül és értelmetlenül cselekszünk, ráadásul zajosak, színesek és izgágák is vagyunk, a világ pedig túl színes, túl gyors és túl összetett a rengeteg inger miatt, amelyekből sokszor csak egyre tudnak koncentrálni. Így láthatnak minket az autisták. A statisztikai adatok alapján legalább 60 ezer autisztikus személy él Magyarországon, a közelgő világnap apropóján két érintett szülővel és egy autistákkal foglalkozó gyógypedagógussal próbáltuk megfejteni, mit jelenthet autistának lenni.

 • cikk kép
  ''Életben maradsz, ha tiszteled a hegyet!''

  Az vagy, aki valójában vagy, ott, fenn a hegyen. Egyedül vagy, a leírhatatlan, gyönyörű, kőkemény, szigorú környezetben, ahol találkozol saját magaddal, kételyeiddel, félnivalóiddal, ösztöneiddel, érzéseiddel. Ha tiszteled a hegyet, ha alázattal tekintesz fel rá, ha nem mennyiségi sportra törekszel, és nem magamutogatásra vágysz, ha ésszel élvezed a mérhetetlen szabadságot, amit ott érzel, életben maradsz.

 • cikk kép
  Többszáz kilométeres túrákra is képes

  Barlangászással kezdte, de nem csak a hegy mélyét, a szédítő magasságokat is meg akarta hódítani. Gyakran egyedül indul útnak. Ott alszik, ahol az éjszaka éri, sátrat ver, vagy menedékhelyre húzódik.

 • cikk kép
  Jótékony mozgás: közel négyszáz diák sportolt közösen

  Tizedszer szervezték meg a Jótékony mozgás elnevezésű, fogyatékkal élő és ép gyerekek közös sportvetélkedőjét a Táncsics Mihály Szakközépiskola tornacsarnokában csütörtökön.

 • cikk kép
  A helyes életmódra készülnek fel a diákok

  Az étkezéssel, az ételkészítéssel és az élelmiszerekkel kapcsolatos jártasságukról adtak számot azok a diákok, akik szerdán részt vettek a XIII. életvitel és gyakorlati ismeretek verseny megyei fordulóján.

 • cikk kép
  Egészségnap állapotfelméréssel, tanácsadással Alsóörsön

  Második alkalommal is nagy sikerrel zajlott az Eötvös Károly Művelődési Házban rendezett egészségnap a múlt héten.

 • cikk kép
  Fókuszban az egészségtudatos magatartás

  Az Egészségfejlesztési Irodák (EFI) működésének eddigi tapasztalatait összegezték munkaértekezleten hétfőn Veszprémben.

 • cikk kép
  Aktívabb anyának a gyermeke is többet mozog

  Aktívabb anyáknak a gyermeke is többet mozog - állapította meg egy több mint ötszáz mamát és négyéves gyermekét vizsgáló brit kutatás.

 • cikk kép
  Genetikai elváltozást okozhat a gyerekek szervezetében a légszennyezés

  A tanulási képességet befolyásoló genetikai elváltozást okozhat a légszennyezés kisgyerekek szervezetében kínai és amerikai kutatóknak egy Kínában végzett kutatása szerint.

 • cikk kép
  Fontos a D vitamin

  A D vitamin egy része a bőrben a napfény hatására képződik. Az ételekben levő kálcium felszívódását is segíti, serkenti az ásványi anyag lerakódását a csontszövetekben.