Egyetem

2015.04.21. 11:57

Műszaki kémiai napokat szerveznek az egyetemen

Veszprém – Több mint ötven előadó ismerteti legújabb kutatási eredményeit a háromnapos Műszaki kémiai napokon.

Balla Emőke

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának Műszaki Kémiai Kutatóintézet (MÜKKI) negyvenharmadik alkalommal rendezi meg a nemzetközi konferenciát. A MÜKKI 2004-ben csatlakozott a műszaki informatikai karhoz, küldetése a vegyészmérnöki és a biomérnöki tudományterületeket is integráló műszaki kémia hatékony művelése. A kar tizennégy kutatólaboratóriumából négy a MÜKKI-hez kapcsolódik, mondta a rendezvény keddi megnyitóján Piglerné Lakner Rozália, a kar dékánja. A MÜKKI-ben folytatott kutatások megjelennek a  konferencia  programjában, ahol a hazai és külföldi szaktekintélyek az iparban is  alkalmazható fejlesztéseket és legújabb eredményeiket ismertetik a kémia, biokémia, alternatív energiaforrások, membráneljárások, olajipari technológiák és nanotechnológia témakörben.

Mizsey Péter, a MÜKKI igazgatója, a  szervező bizottság elnöke kiemelte a rendezvény újdonságait, az angol nyelvű szekciókat, plenáris előadásokat.

A Műszaki kémiai napok kedd délutáni  programjában a résztvevők az „Energia ellátó és hasznosító rendszerek korszerűsítésének és hatékonyabb üzemeltetésének tervezése és optimalizálása megújuló energiaforrások és infokommunikációs  technológiák felhasználásával” témakörben is hallhatnak majd előadásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!