EFOTT

2012.07.03. 18:40

EFOTT: Hőség, hangfalak, csobbanás

Velence - A hivatalos két óra helyett délután fél négykor, a hangos "engedj be" kiabálásokat követően nyitotta meg a kapuit az EFOTT: hazánk legnagyobb múltú fesztiváljának nulladik napján a Csík zenekar is fellépett, szerdán jön a Compact Disco!

Fejér Megyei Hírlap

Ehhez képest valamivel fél négy után nyílt meg az EFOTT kapuja a sátrakkal, hálózsákokkal az ország minden részéből érkező fiatalok számára, akiknek a szervezők a nagy hőség miatt a várakozás idején vizet osztottak. A sátorverés kínjait éppen a hosszú várakozás és a szinte kibírhatatlan hőség miatt a legtöbben a fürdőzés és a sörözés utánra halasztották.

Somogyi Bence például a hajnali kettes vonattal érkezett a barátnőjével,  abban a hitben, hogy ezzel ők lesznek az elsők, akiket beengednek. Ez a terve nem jött össze, bár így sem fog lekésni egyik legkedveltebb zenekarának, a Kutya vacsorájának a koncertjéről, amely a Quimby-ből ismert ütőhangszeres, mesélős Varga Líviusznak a zenekara.


Az idei EFOTT egyébként vállaltan is visszatér a kilencvenes évek "europop-happy techno" világához, hiszen olyan külföldi fellépőket is meghívtak a szervezők, mint Dr. Alban, vagy a Brooklyn Bounce, amelyekről sokan már azt hitték, nem is léteznek, s amelyeket valójában a kilencvenes évek középiskolásai hallgattak nagy elszántsággal. És persze itt lesznek a nagy koncertzenekarok is, mint a Quimby, vagy az egyre népszerűbb várpalotai Vad Fruttik Likó Marcellel.

 

 

A kapun elsőként egyébként Margitai Anna és barátja, a zalaegerszegi Merth Attila jutott be. Azaz majdnem, mert a biztonsági őrök egy pár percre még visszatessékelték őket. Ám azért azt megtudtuk tőlük, hogy "gyakorlott koncertjárók", erről a kezükön lévő öt-hat fesztivál karszalag is tanúskodott. Anna a pszichedelikus trip-hop zenét játszó ausztrál Dub FX-ért jött, Attila pedig mindenért: szereti a fesztiválok hangulatát, s reméli, hogy a velencei EFOTT legalább olyan jó lesz, mint amilyen a tavalyi volt Szolnokon. Aki kíváncsi arra, milyen egy jó buli a vízparton, annak még négy napja van arra, hogy ezt élőben is kipróbálja.

 

 

Szerző: Kovalcsik Katalin

Cikkek az EFOTT-ról itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!