Devecser

2014.09.18. 07:38

Újra Toldi Tamás a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje

Devecser - Toldi Tamás hálás a munkatársainak – akikkel szabadság nélkül dolgozták végig az elmúlt éveket –, a kormánynak és mindazoknak, akik önzetlen segítségükkel hozzájárultak, hogy Devecser egy nagy összefogás kedvezményezettje lehessen.

Penk Tímea

Toldi Tamás agrármérnök, a polgármesteri kinevezésekor már több évtizedes vezetői, szaktanácsadói, illetve vállalkozói tapasztalattal rendelkezett. Több cikluson át tagja volt a devecseri képviselő-testületnek, majd fél napos városvezetőként kellett szembenéznie a vörösiszap katasztrófával. Négy év telt el, azóta a város szembetűnő változásokon ment keresztül. Átrendeződött, új lakópark épült, műemlék épületek, terek újultak meg, utak, járdák, parkok épültek. A környezete formálja az embert, és változásra szükség van – vallja a polgármester, aki a város jövője szempontjából legjelentősebb eseménynek a 42 év után visszakerülő járási cím elnyerését tartja.



Az iparváros árnyékában Devecser és a Somló térsége fél évszázada lejtőn volt, gazdaságilag az ország leghátrányosabb kistérségei közé került. Van tehát mit tenni a polgármesterjelölt szerint. A gazdaságfejlesztés feltételeit mára megteremtette a város: teljes infrastruktúrával felszerelt, kitűnő logisztikájú, olcsón kínált ipari területekkel rendelkezik, úgynevezett szabad vállalkozói zóna kedvezményeket kínál egyedüliként az Észak-Dunántúlon, a szakemberképzést pedig a Máltai Szeretetszolgálat devecseri szakiskolájában megkezdték. A régóta várt uniós pályázatok rövidesen megjelennek, és vélhetően sok letelepedni szándékozó kis és középvállalkozó fogja választani Devecsert.

A város a múlt század első felében a térség kiemelkedő gazdasági és kulturális központja volt, ahol öröm volt élni. Ezt követően a települést 2010-ig csak messziről jött emberek vezették. Végleg fel kellene hagyni ezzel – már csak a temetőben nyugvó őseink iránti tiszteletből is – és menni tovább az elkezdett úton – véli Toldi Tamás, mert Devecser folytatást érdemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!