Devecser

2017.05.24. 18:00

Tehetséges fiatalok mutatkozhattak be

DEVECSER Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a járás valamennyi iskolájából részt vettek a versenyen, és hogy ilyen sok tehetséges gyermek él a térségben - mondta Ferenczi Gábor polgármester a Ki mit tud? döntőjén.

Penk Tímea

A Devecseri Család- és Gyermekjóléti Központ hirdette meg a tehetségkutatót zene, ének, tánc, próza és egyéb kategóriában a járás általános iskolásainak. A verseny döntőjén Ferenczi Gábor köszöntötte a vendégeket. Úgy véli, ha egy gyermekről kiderül, hogy tehetséges valamiben, akkor a büszkeségen kívül felelősségtudatot és félelmet is éreznek, hiszen nagy munka vár rájuk a tehetség kibontakoztatásában.

- A tehetséget méltányolni tudó társadalomra is szükség van, és olyan intézményekre, amelyek felkarolják a tehetségeket - hangsúlyozta a devecseri polgármester.

A produkciókat Lukáts Andrásné, Csonkáné Krützner Márta, Bábics Valéria és Horváth Andor értékelte Fotó: Penk Tímea

Több mint ötven gyermek, illetve csoport lépett színpadra a döntőn. A produkciókat Lukáts Andrásné ének-zene tanár, Bábics Valéria, az ajkai Nagy László Művelődési Ház igazgatója, Csonkáné Krützner Márta gyógytestnevelő és Horváth Andor színművész értékelte. A zsűrizéskor Szabrina szórakoztatta a közönséget, aki jó tanácsokkal is ellátta az ifjú tehetségeket.

A próza kategória győztese Orbán Bianka, második helyezést ért el Sesztakov Dorottya Panna, harmadik lett Ravasz Hédi. Kalányos Bálint különdíjat kapott. Az ének kategóriákban Kalányos Evelin és Kalányos Mária ért el első helyezést, őket követte Bakos Réka és Kovács Lilla, a harmadik díjat a Noszlopi Ének Kvartett és Farkas Károly kapta. Különdíjat érdemelt a RAPesztők együttes. A tánc kategória győztese Balogh Mária és Bogdán István, második helyezett Varga Fanni, harmadik a Nagyalásonyi Táncoló Talpak. Különdíjat kapott Elisa Lili Jouanett. Zenében Boldizsár Bíborka bizonyult a legjobbnak, őt Mergl Zsófia követte. Harmadik helyezést ért el a Devecseri Kamarazenekar, különdíjat kapott Stefán Szebasztián. Egyéb kategóriában azok indultak, akiket nem lehetett besorolni a többibe. Első helyezést ért el a Görög Istenek csapata, második lett a Csókkirály, harmadik a Banyatanya.

A Devecseri Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, György Anita gratulált a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak, megköszönte a színvonalas rendezést, valamint köszöntötte a Ki mit tud? megálmodóját, Farkasné Osváth Zsuzsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!