Devecser

2015.02.19. 14:51

Száz új munkahely Devecserben

A város történetének legnagyobb ingatlan adásvételéről szóló szerződést kötöttek csütörtökön, amellyel jelentős munkahelyteremtő beruházás valósul meg.

Penk Tímea

A Hajtó-Mű Kft. német tulajdonosa Michael Hörmann, illetve az ajkai üzemegység vezetője, Kozma Szabolcs mutatta be a céget, amely villamossági anyagok gyártásával foglalkozik. Villanymotorok készítése, gyártás, tekercselés, alumínium öntvények megmunkálása, összeszerelés zajlik az üzemben. Ajkán jelenleg évi kilencvenezer villanymotor készül. A devecseri beruházással a cég a profilját is bővíteni szeretné, illetve száz-százhúsz munkahelyet kíván teremteni, nemcsak szakmunkások, hanem mérnökök foglalkoztatásával - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Kozma György alpolgármester, Ferenczi Gábor polgármester, Kozma Szabolcs igazgató, Michael Hörman tulajdonos (Fotó: Penk Tímea)

Kozma Szabolcs elmondta, hogy több mint egy éve keresték a bővítés lehetőségeit, és Devecserben találtak megfelelő adottságokkal rendelkező telket, illetve támogatást a város vezetőitől.

Ferenczi Gábor polgármester kiemelte, hogy a város történetének legnagyobb ingatlan értékesítése valósul meg a szerződés aláírásával. A 34 ezer négyzetméteres területen hatezer négyzetméteres csarnok épül. Két éven belül megkezdődik a munkahelyteremtő beruházás kivitelezése.

- Abban hiszek, hogy a vállalkozások sikere a kulcsa a város fejlődésének, a cégek a foglalkoztatáson és a költségvetéshez való hozzájáruláson keresztül támogatják a közösséget - hangsúlyozta a polgármester, majd hozzáfűzte, hogy a jövő évtől a jelenlegi két százalékos iparűzési adót 1,7 százalékra csökkentik, valamint a devecseri székhellyel rendelkező vállalkozások számára eltörlik az építményadót. Ferenczi Gábor arra is felhívta a figyelmet, hogy Devecser adókörnyezete sokkal kedvezőbb, mint a környező városoké, akár Ajkát, akár Pápát tekintve. Ha további kedvezményeket tudnak nyújtani a beruházóknak, akkor a cégnek is több marad a fejlesztésekre, így hosszabb távon profitál a település a polgármester szerint.

Címkék#devecser

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!