Devecser

2014.12.29. 19:59

Sikeres évet zártak

Kamond - Az idén 22 millió forintot sikerült pályázatok útján a községnek elnyerni, amelyből számos fejlesztés megvalósult - tájékoztatta a Naplót Asbóth Szabolcs polgármester.

Penk Tímea

Az Európa a Polgárokért program lehetőséget biztosított arra, hogy a romániai Livezeniben (Jeddben) élő emberekkel testvérvárosi találkozót szervezzenek. A pályázaton partnertelepülésként részt vesz Kerta és Karakószörcsök is. A Hogyan legyünk Európa aktív polgárai? címmel Kamond bemutatta a már megvalósított testvértelepülési pályázatát. Ez jelentős esemény a falubelieknek, hiszen bizonyították, hogy egy 438 fős település is sikeresen pályázhat az unióban.

Testvértelepülési rendezvényen záró estje: Buzás Károly, Kerta volt polgármestere, Szabóné Piriti Márta, Karakószörcsök polgármestere, Asbóth Szabolcs, Kamond polgármestere és Bányi István, Jedd alpolgármestere (Fotó: Polgármesteri hivatal)

A kamondi faluház közösségi tereinek felújítására ugyancsak jelentős összeget nyert a község, amelyből a nagyterem színpadát építették újjá, valamint az udvaron található rendezvényteret lefedték. A község részt vett az Itthon vagy! Magyarország szeretlek! elnevezésű programban is. A sportegyesület sikeres pályázatának köszönhetően jövőre vizesblokkot építenek az öltözőhöz és megvalósítják a futballpálya talajjavító beruházását, kicserélik a nézőtéri padokat és fűnyírótraktort vásárolnak.

A Startmunka pályázat sikerének köszönhetően öt személyt tudtak alkalmazni konyhakerti növények termesztésére, a szociális tűzifa programon elnyert 25 köbméter fát január elején szállítják el a rászoruló családoknak.

A fentieken túl az idén sikerült módosíttatni a Kamond–Boba autóbuszjáratot, amely naponta egyszer Celldömölkre is közlekedik – adta hírül a polgármester.

 

Címkék#Kamond

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!