Devecser

2017.07.23. 10:55

Folytatják a hagyományt: főzőverseny a devecseri Makovecz-lakóparkban

A sors által ideköltöztetett családok baráti közösséggé alakítása vezérelt, amikor hat évvel ezelőtt elkezdtük a Makovecz-lakóparki főzőverseny megrendezését - mondta a főszervező.

Penk Tímea

Konkoly József azt reméli, a városrész lakói ilyenkor kibeszélik nehézségeiket, de főleg örömeiket. Úgy véli, egy szülés eredményeként épült a lakópark; a ház a gyermek, amelynek örülni kell.

Mayer Gábor, Mayerné Orbán Szilvia, Scheily Józsefné, Kovács László, Bálint Magdolna, Polgárdy Imre, Konkoly József

Konkoly József elégedett otthonával, de tudja, hogy az idősebbeknek nehezebb volt a költözés, lelki gyökereik jobban kötődtek a vörösiszap-tragédiában megsemmisült ingatlanhoz.

A főszervező szerint a közösségteremtő főzőverseny hagyományát folytatni kell, amelyen részt vesz a lakópark nyugdíjasklubja, a vöröskereszt, helyi vállalkozók, magánszemélyek és közéleti személyiségek. Idén Polgárdy Ime, a megyei közgyűlés elnöke érkezett a programra, aki elismeréssel beszélt a közösségi rendezvényről, valamint az elkészült ételekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!