Devecser

2015.03.25. 20:47

Rendőrök kísérik az iskolakerülőket

Devecser - Újra iskolakerülés elleni akciót szervezett a rendőrség a polgárőrség közreműködésével.

Penk Tímea

A program azért jött létre, hogy a 14 éven aluli gyermekek részt vegyenek a tanórákon vagy az iskola által szervezett foglalkozásokon, az iskolából indokolatlanul ne hiányozzanak, ez esetben ugyanis a rendőrségnek intézkednie kell.

Mayer Gábor igazgató, Czémán Imre igazgatóhelyettes, Borsath Balázs iskolarendőr, Egyed Martin polgárőr

A nemrégiben alezredessé előlépetett Bakos András a Devecseri Rendőrőrs parancsnokként rendszeresen szervez iskolakerülés elleni akciókat. Az iskolarendőri feladatokat is ellátó szolgálatirányító parancsnok, Borsath Balázs főtörzsőrmesterhez csatlakozott Egyed Martin devecseri polgárőr, akik felkeresték a Gárdonyi Géza Közös Fenntartású Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezetőjét. Mayer Gábor igazgató örömmel fogadta, hogy a rendőrség kiemelten kezeli az iskolakerülés elleni fellépést. Az intézményben Bella József iskolaőri szolgálatot lát el, aki szintén ellenőrizni tudja az intézményből engedély nélkül távozó tanulókat, és azt jelezni az igazgatónak, illetve a rendőrségnek.

Bella József, Egyed Martin, Borsath Balázs

A Devecser Rendőrőrs a +36203345787-es telefonszámot az iskolakerüléssel kapcsolatos problémák bejelentésére hozta létre, valamint a járás minden iskoláját tájékoztatta az esetleges eljárásáról. Ha a hatóság 14 éven aluli gyermekkel találkozik iskolaidőben, akkor a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjának ügyeletesén keresztül felveszi a kapcsolatot a tanuló által megnevezett oktatási intézmény vezetőjével. Ha a gyermek igazolatlanul hiányzik, akkor a rendőr az iskolaigazgatóhoz kíséri, és ezt írásban rögzítik. Ha a tanulónak van hitelt érdemlő igazolása, de egyedül tartózkodik közterületen, akkor a rendőrök a szülőhöz, törvényes képviselőhöz kísérik. Az iskolai hiányzást hitelesen igazolhatja a nevelési-oktatási intézmény, az orvos, a szülő vagy törvényes képviselő.

Borsath Balázs és Egyed Martin az iskola alsó tagozatosainak épületében is látogatást tett

Borsath Balázs elmondta, hogy egy korábbi iskolakerülés elleni szolgálatellátás során találkozott olyan gyermekkel, akinél intézkedésre volt szükség, a szerdai akció azonban ilyen jellegű problémát nem tárt fel.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!