Devecser

2014.09.09. 17:52

Egy különleges mobil cserépkályhát kapott egy nehéz sorsú család

Devecser – Hordozható cserépkályhát adományozott kedden a Vöröskereszt egy rászoruló devecseri családnak.

Penk Tímea

A Magyar Vöröskereszt Meleg otthon a hideg hónapokra elnevezésű programja a rászoruló családoknak segít átvészelni a fűtési szezont. Ennek keretében egy devecseri család egy fűtőtestet, illetve az önkormányzattól tűzifát kapott. Az adományt Baráth Gábor, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének igazgatója és munkatársai, valamint Apagyi Zsolt, a MAT Kerámia Kft. ügyvezető igazgatója, Molnár György kályhaépítő és Lenner András, az önkormányzat területfejlesztési bizottságának az elnöke adta át.

Orsós Józsefné nagyon örült az adománynak, mert a családfő halála óta nehezen tudják fedezni a kiadásokat, a fűtési szezon súlyos terhet jelent számukra. Öten élnek a családban, az asszony egyik fia beteg, a lánya és az ő kétéves gyermeke is velük lakik. Az új kályhával szinte az egész lakást be tudják fűteni.




Az Orsós család és Apagyi Zsolt, a MAT Kerámia Kft. ügyvezető igazgatója, Baráth Gábor, a Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetének igazgatója, Targubáné Szendrei Júlia a Vöröskereszt helyi munkatársa és Lenner András, az önkormányzat területfejlesztési bizottságának az elnöke

A Vöröskeresztnek fontos, hogy olyan családokat juttassanak adományokhoz, akik ténylegesen rászorulnak. Országszerte húsz hordozható cserépkályhát adtak többgyermekes, rossz anyagi körülmények között élő családoknak olyan településeken, ahol az önkormányzat tűzifa programot indított.

A kályha beüzemelésében részt vett az a somlószőlősi Molnár György, aki a MAT Kerámia Kft. jótékonysági kályhaépítő versenyén első helyezést ért el a különleges mobil cserépkályhájával.

A Vöröskereszt a nehéz sorsú családok téli fűtését támogatva adományvonalat is működtet, amelynek már az egyszeri felhívása is egy család félnapi fűtését fedezi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!