Devecser

2014.07.29. 20:02

Biztonságosabban közlekedhetnek

Devecser - Láthatósági mellényeket és kerékpár-fényvisszaverőket ajándékozott a Devecseri Rendőrőrs a város külterületén élő családoknak, hogy a gyerekek nagyobb biztonságban közlekedhessenek.

Penk Tímea

Devecser külterületén lévő téglagyári lakásokban hat család, több mint tíz gyermek él. A helyi önkormányzat, a rendőrség és a járási kormányhivatal közös fogadóórát tartott a helyszínen, az ennek során felmerült problémákra keresték a megoldást. Takács Anita két gyermek édesanyjaként aggódott, hogy amikor gyermekei iskolába mennek, akkor a 3 km-es útszakaszon baleset érheti őket, hiszen rengeteg kamion közlekedik arra és gyorsan hajtanak. A kerékpárút megoldást jelenthet, azonban azt nem lehet egyik napról a másikra kialakítani. Takács Anita és gyermekei nagyon örülnek annak, hogy a rendőrség mégis tudott segíteni abban, hogy a kicsik biztonságosabban közlekedhessenek.

Jobbról balra: Kovács László, Borsath Balázs, Takács Anita, Bakos András, Bereczky Nóra, valamint téglagyári lakásokban élő devecseriek (Fotó: Penk Tímea)

A láthatósági mellények átadásán részt vett Kovács László alpolgármester, Bakos András rendőr őrnagy, a Devecseri Rendőrőrs parancsnoka, Borsath Balázs főtörzsőrmester, a Devecseri Rendőrőrs szolgálatirányító parancsnoka és Bereczky Nóra, a Devecseri Járási Hivatal vezetője, akik lapunknak elmondták, hogy az országban egyedülálló kezdeményezés a mobil fogadóiroda, amelyet azóta több településen követtek. Ilyenkor a rendőrség, az önkormányzat és a járási hivatal munkatársai kimennek a helyszínre, személyesen találkoznak az ott élő emberekkel, és az így felmerült problémákat igyekeznek közösen megoldani. Az alpolgármester, a hivatalvezető és az őrsparancsnok fontosnak tartják a személyes kapcsolatot a helyi emberekkel, hiszen a közvetlen kapcsolat kialakításával tudják megtapasztalni az ott élő emberek problémáit – mondják –, és így eredményesebben tudnak segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!