Devecser

2014.06.27. 14:33

Nagyobb biztonságban a devecseriek

Devecser - A lakosság még jobb közbiztonságát szolgálja az a negyven térfigyelő kamera, amelyeket szeptemberben szerelnek fel a város különböző pontjain.

Tóth B. Zsuzsa

Erről számolt be pénteken a Polgármesteri Hivatalban dr. Kovács Zoltán kormánymegbízott és Toldi Tamás. A polgármester elmondta, hogy közel kilenc milliós támogatással sikerült beszerezni a kamerákat, amelyeket többek között a hivatalra, az óvodára, iskola épületekre, egészségházra, rendelőre, Rotary házra szerelnek fel, valamint a városba vezető útszakaszokra.

Dr. Kovács Zoltánnak mutatja Toldi Tamás a város térképén azokat a pontokat, ahova a kamerákat elhelyezik. A háttérben látható hivatal is kap egy kamerát (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

- Szükség van a kamerákra a megelőzés és a felderítés hatékonysága miatt, akkor is, ha az utóbbi időszakban javult a város közbiztonsága - hangsúlyozta Toldi Tamás. A kormánymegbízott arról beszélt, hogy a megyében egyedül Devecser kapta meg ezt a lehetőséget.

- A kormány kiemelt céljai közé tartozik a közbiztonság javítása, emiatt Devecserben már új rrendőrségi épületet, új eszközparkot kapott. A kamerarendszer sem kevésbé fontos, hiszen növeli a biztonságérzetet, és egyben visszatartó ereje van. Azokon a településeken, ahol ilyet felszereltek, harmadával csökkent a bűncselekmények száma. A lakosság javai mellett a műemlékek védelme is lényeges, valamint a mozgó bűnözés visszaszorítása szintén. Hazánkban 177 település kapott most kamera rendszert, de a közbiztonság javítása a távlati célok között is szerepel. Több rendőrre és eszközre van szükség, valamint az eljárási törvények felülvizsgálata szintén várható - mondta dr. Kovács Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!