Csopak

2014.04.04. 18:20

Motoros erősítés

Csopak - Ajándék motorokkal erősítették meg a községben működő település rendészetet, hogy könnyebben, hatékonyabban végezhessék a munkájukat.

Győrffy Árpád

Mint Ambrus Tibor polgármester elmondta, az egységet 2010-ben hozták létre országosan elsőként. A három fős egységnek sokkal bővebb a feladatköre, mint a más településeken is működő közterület felügyelőknek, kicsit polgárőrként és mindenképpen a település igazi gazdáiként dolgoznak. Nem csak azzal foglalkoznak, ki parkol rossz helyen, ki engedte szabadon a kutyáját, vagy éppen szemetes-e valamelyik közterület, arra is figyelnek, hogy a hét közben sokszor gazda nélkül álló házakban nincs-e éppen csőtörés, vagy nem történt-e más rendkívüli eset, ami miatt intézkedni kell, vagy meg kell keresni a tulajdonost. Mivel a működési körzetük a falu teljes közigazgatási területére kiterjed, sokat kell mozogniuk. Ezt eddig gyalogosan és egy gépkocsival tették, de a különleges terepviszonyok miatt sokkal optimálisabban tudnak majd mozogni a motorokkal.

A két olasz gyártmányú 50 köbcentiméteres robogót helyi vállalkozók erre a célra felajánlott pénzéből vásárolta meg a Csopak Településért Közalapítvány több mint egymillió forintos áron.

Bodnár József (balról), Zsófi Miklós, Ambrus Tibor és Rozgonyi Imre a polgármesteri motorpróbánál (Fotó: Győrffy Árpád)

 

Az indítókulcsokat Szopkóné Saly Ágota elnök szerdán adta át ünnepélyes körülmények között, a sajtó jelenlétében Bodnár Józsefnek, a település rendészet vezetőjének és munkatársainak, Zsófi Miklósnak és Rozgonyi Imrének.

Ambrus Tibor köszönetet mondott a közalapítványnak, illetve rajta keresztül az adományozóknak a falunak nyújtott rendkívüli segítségért.

Az adományozók képviselőjükön keresztül azt kérték, hogy a robogókat kizárólag a településrendészeti feladatokra használják, ugyanakkor gondozzák sajátjukként a dolgozók. A motorok hivatalos üzemeltetője az önkormányzat lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!