Csopak

2013.10.15. 14:45

Madárijesztők versenye Csopakon

Szép időben, jó hangulatban zajlott a hétvégén a Nők a Balatonért Egyesület (NABE) csopaki csoportjának közösségi délutánja a műemlék Plul-vízimalom udvarán.

Győrffy Árpád

A hagyományos madárijesztő-versenyre idén a tavalyinál is többen neveztek. A győztesek között a helyiek mellett nemesvámosiak, arácsiak is voltak. Idén is tartottak kézműves foglalkozásokat, a NABE tagjai többféle ízesítésű palacsintát sütöttek a helyszínen, csalánból és más érdekes növényből készített üdítőket lehetett kóstolni, finom süteményekkel, pogácsákkal, jó borokkal, musttal kínálták a résztvevőket. Közben népzenét játszott, táncházat tartott, mesélt, népdalt tanított a tihanyi Csizmazia Csönge, Legeza Márton és Dóra Áron.

Az idei program érdekessége volt az osztrák ételek kóstolója, amit a faluban nyaralóval rendelkező és idejük közel felét ott is töltő Gerhard Regelsberger, Werner Gaber és feleségeik ajánlottak fel, illetve kínáltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!