Csabrendek

2017.05.21. 07:44

Éjszakai tűzoltó verseny

Csabrendek - Tizenkét település tűzoltói részvételével rendezték meg tizenegyedszer az éjszakai tűzoltóversenyt a hétvégén a helyi önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület tagjai a sportpályán.

Tóth B. Zsuzsa

A különleges megmérettetésre évről évre több csapat érkezik a megyén kívülről, sőt, határainkon túlról is. Idén a helyieken kívül balatongyöröki alsópáhoki, hévízi, becehegyi, kővágóörsi, tótvázsonyi, devecseri, sümegi meggyeserdei lánglovagok versengtek, határainkon túlról Szilasról és a testvértelepülésről, Nagyfödémesről érkeztek indulók. Utóbbiak minden évben rendeznek egy hasonló versenyt, és hogy a csabrendekiek az ottani részvételt viszonozhassák, ők szintén elindították a programot. Tavalytól már éjszaka rendezik ők is, csupán a különlegesség miatt, azóta a korábbinál több csapat nevez a páratlan, hazánkban valószínűleg egyedülálló versenyre.

Tarrné Bardon Zsuzsanna a Veszprém megye tűzvédelméért bronz fokozatban részesült

A programon a Veszprém Megyei Tűzoltó szövetségtől tíz éves szolgálati érmet vehetett át Karácsony Attila, Piriti Norbert és Karácsony Zoltán. Veszprém megye tűzvédelméért bronz fokozatban részesült Kaposi Bálint, Tarrné Bardon Zsuzsanna, Pujcsek Ádám, valamint Tóth Péter, Szilas polgármestere. Ezüst fokozatot érdemelt ki Gyalog László a keszthelyi hivatásos tűzoltó parancsnokság parancsnokhelyettese, arany fokozatban Turcsi Imréné egyesületi titkár részesült. Dobson Tibor tűzoltó dandár tábornok Szent Flórián Érdemrendben részesítette Mezei Józsefet a csabrendeki tűzoltóság parancsnokát. Az elismeréseket Igaz Sándor, a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke adta át.

Mezei József, a csabrendeki tűzoltók parancsnoka Szent Flórián Érdemrendben részesült, az elismerést Igaz Sándor, a Veszprém Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke adta át Fotó: A szerző

A csabrendeki tűzoltók szoros kapcsolatot ápolnak a szlovák kollégákkal, akiktől elmondásuk szerint sokat tanulhatnak, hiszen ők az ittenieknél sokkal többször, hetente járnak versenyekre. A csabrendeki tűzoltók folyamatosan pályáznak, tavaly felszerelést vásárolhattak így, idén is örülnének a támogatásnak. Az egyesületben 69 tag van, közülük harmincan vannak a polgárőrök. A tűzoltók között húsz évestől a hetvenesig minden korosztály képviselteti magát. Egyetlen fecskendőjük van, az is elavult, modernebbre szeretnék cserélni. Együttműködésük csak Csabrendekkel van, de ha kell, a járás területén bárhol segítenek. Helyi és járási mentőcsoportot ugyancsak alakítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!