Cozma

2011.01.31. 17:45

Megpróbálták viszatartani Cozmát

Veszprém - Kiabált az utcán Marian Cozma miután kiért a Patrióta lokálból, látszott rajta, hogy nagyon ideges, társai nem tudták visszatartani.

Halmos György

Mindez hétfőn a megyei bíróságon hangzott el a Cozma-ügy emberölési tárgyalásán, ami tanúmeghallgatásokkal folytatódott. Dr. Németh Balázs bíró ismertette egy tanú vallomását, aki már nem emlékezett az eseményekre, de fenntartotta a rendőrségen tett nyilatkozatait. A tanú szerint egy mély hangú férfi a verekedés során elkiabálta magát, hogy vedd elő a pisztolyt.

A vallomása szerint a verekedés egy varázsütésere megszűnt, mindenki elmenekült a helyszínről. A fiatalember vallomása szerint a kézilabdázók után rohant ki az utcára egy négy-öt tagú társaság, utánuk pedig további 8-10 cigány érkezett le az emeletről rettenetes lábdobogás közepette. A tanú a rendőrségen Németh Győző másodrendű vádlottban felismerte azt a férfit, aki bokszolóállásban volt kint az lokál előtt, Raffael Sándor elsőrendű vádlottban pedig azt a férfit, aki vérző fejjel ért fel a diszkóból. 

 

A kézilabdásokat nem tartotta vissza senki, akár el is menekülhettek volna  válaszolta egy ügyvédi kérdésre. Szintén kérdésre válaszolva határozottan állította: nem volt olyan momentum, hogy Marian Cozmát a falhoz szorították volna. Ezzel kapcsolatban az ügyvédek szembesítést kértek a tanú és egy másik, korábban meghallgatott tanú között, ugyanis lényeges ellentmondás a két vallomás között Marian Cozma helyzetével kapcsolatban. (A korábban vallomást tett védett tanú és a vádirat is úgy fogalmaz, hogy Cozmát falhoz szorították.)

A bíró felolvasta egy külföldön tartózkodó nő vallomsát is, ami szerint Cozma a falnál állt, lépett előre egyet-kettőt, majd összerogyott. A tanú nem látott szúrást; mivel Cozma mereven nézett előre, azt gondolta, hogy olyan helyen üthették meg, ami veszélyes.



További híreink a Cozma-tárgyalásokról, és a tragédia háterre itt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!