Cozma

2015.02.07. 18:27

Marian Cozmára emlékeztek

Veszprém – Gyertyagyújtással és néma főhajtással emlékeztek Marian Cozma kézilabdázóra halálának hatodik évfordulóján szombaton este.

Marton Attila

A megemlékezők mécseseket helyeztek el és gyertyát gyújtottak a tavaly felavatott emléktáblánál, majd néma főhajtással emlékeztek a kézilabdázóra.

Vermes Gábor, a megemlékezést szervező Városi Nyilvánosságért Alapítvány elnöke lapunknak elmondta, a sportoló halálának évfordulóján minden évben megemlékeznek Marian Cozmáról. Hozzátette, az ötödik évfordulóra az alapítvány azért készíttetett egy bronz emléktáblát, hogy a rajongók és a megemlékezők az év bármely napján fejet hajthassanak és gyertyát gyújthassanak a kézilabdázó emlékére.

A szombat esti megemlékezésen részt vett Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa, Porga Gyula, Veszprém polgármestere, Némedi Lajos, a város alpolgármestere, valamint több önkormányzati képviselő is.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém és a román kézilabda-válogatott játékosát 2009. február 8-án hajnalban, egy Virág Benedek utcai szórakozóhely előtt késelték halálra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!