Vujin és Lapcevic nélkül - Szlovéniában lép pályára a Veszprém

Veszprém - A hétvégén folytatódik a kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozata. A szlovén RK Gorenje Velenje otthonában pályára lépő veszprémieknek két alapemberük pótlását kell megoldaniuk.

Horváth Gábor

A csoportkör negyedik fordulóját rendezik hétvégén a kézilabda Bajnokok Ligájában. A Szlovéniába hivatalos MKB Veszprém KC felkészülését nem várt nehézségek előzték meg: a szerb válogatott múlt heti barátságos fellépésein a csapat két meghatározó tagja szenvedett sérülést.

Marko Vujin jelenleg hazájában, speciális gyógymódok alkalmazásával kezelteti a térdét, amelyben a keresztszalag sérült meg. A balkezes átlövő elvileg néhány hét múlva pályára léphet, de valószínűleg előbb-utóbb műtétre szorul, ami több hónapos kiesést jelent. A kezét fájlaló Ivan Lapcevic felépülése előreláthatólag két-három hétig tart majd. Az MKB tehát következő mérkőzéseit biztosan nélkülük kénytelen megvívni. Az első megmérettetés szombaton 18.15-kor az RK Gorenje otthonában vár a bakonyiakra.

- Nem egyszerű a helyzetünk, hiszen a játékosállomány két alapemberét kell nélkülöznünk. Keresem a megoldást a szerkezetileg legjobb megoldásra, de behatároltak a lehetőségek. A védekezésben valószínűleg Mirsad Terzic foglalja majd el Lapcevic helyét, Vujin pozícióját pedig zárt fallal szemben egy jobbkezes átlövőnek kell megoldania, míg nyitottabb védekezés ellen Gulyás Péter kaphat plussz taktikai feladatot - vázolta a változtatás részleteit Mocsai Lajos. A veszprémi szakvezető a szombati vetélytárssal kapcsolatban kihangsúlyozta: az előző szezonban KEK döntőt játszó Gorenje komoly erőt képvisel.

- Szervezett, egységes csapat ellen lépünk páyára, amelyet képzett játékosok alkotnak. Elég csak a horvát válogatott Cupic, a bosnyák Harmandic és a szerb Rnic nevét említeni. A velenjeiek három BL-mérkőzését elemeztük ki és csak pozitívan tudok nyilatkozni róluk, harcos, motivált és széles taktikai repertoárral rendelkező alakulatról van szó - nyilatkozta a mesteredző, aki együttese heti programjáról elmondta, hogy a megváltozott körülményekhez alkalmazkodva - némi regeneráció beiktatásával - próbáltak minél hatékonyabb taktikát kidolgozni.

- Azt várom, hogy a társaság még szorosabban összefogjon és mind egyénileg, mind csapatban a legjobbat nyújtva pótolja a hiányzókat. Az eredmény annál értékesebb, minél nagyobb nehézségek árán érjük el - tette hozzá Mocsai Lajos.

A csapat tegnap reggel indult el a kelet-szlovéniai kisvárosba, Velenjébe, ahol a szakvezetés pénteken és szombaton is edzést vezényelt a csapatnak. A magyar bajnok ezúttal sem nem érzi majd teljesen idegenben magát az összecsapáson, sőt Perezék komoly támogatásra számíthatnak, hiszen a hírek szerint több, mint háromszáz veszprémi szurkoló kelt útra kedvencei bíztatására.

A szombaton 18.15-kor kezdődő mérkőzést a Viasat3 élőben közvetíti.

A bakonyi alakulat több száz szurkoló biztatására számíthat a mérkőzésen

A Veszprém BL-csoportjában már csütörtökön este lejátszották a negyedik forduló első mérkőzését, amelyen a német Löwen 31:31-es döntetlenre végzett hazai pályán a francia Chambery ellen. A négypontos (két siker, egy vereség) MKB így egy győzelemmel átveheti a vezetést a B jelű hatosban. Szombati ellenfele, az RK Gorenje eddig egyszer nyert, míg két idegenbeli fellépésén egyaránt alul maradt. A csoport állása: 1. Löwen (négy mérkőzés után) 6 pont, 2. Veszprém 4, 3. Kielce (lengyel) 3, 4. Chambery (négy meccs) 3, 5. Gorenje 2, 6. Bosna (bosnyák) 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!