Völgyhíd-felújítás: Hadd ne mondjak konkrét időpontot!

Veszprém - Az ugyan nem derült ki, hogy a többhetes leállás után a Viadukt mikor készül el, a városrészi óvoda új játszóeszközöket kap valamint a második kapavágás is megvolt a Dózsa téri beruházás területén – tudtuk meg a Dózsavárosi Tanács ülésén elhangzottakról szóló sajtótájékoztatón.

Szausev Xénia

A tavalyi önkormányzati választások után alakult Dózsavárosi Tanács pénteken tartotta rendhagyó ülését, ahol Mihalovics Péter és Halmay György, a körzet önkormányzati képviselői, a városrész civil szervezeteinek és intézményeinek képviselőivel együtt beszélték át, milyen fejlesztések és fordulatok várnak a Dózsa városra és annak polgáraira a közeljövőben és a nyáron.

Mihalovics Péter elmondta, a Dózsa téri fejlesztésnek (immár sokadszor) zöld utat adó önkormányzatnak hála, november 15-re biztosan megtörténik a műszaki átadása a kiskereskedelmi központnak. Ennek hiánya több éve sok bosszúságot és kellemetlenséget okoz az ott élőknek, akiket időközönként fővárosi "kiruccanásra", így Parlamenti látogatásra is elvisznek, büszkélkedett a képviselő.

A több mint egy milliárdból megújuló Séd-völgy biztonságának, szépségének a védelmét és őrzését a Dózsavárosi Polgárőrség kapta. Korábban olyan ígéret is napvilágra került, mely szerint a völgyet kamerás-rendszerrel is védik, ám ennek megvalósulásának időpontját a képviselő nem tudta megmondani.

Halmay György a Völgyhíd felújításáról elmondta, az egy hónapja történt többhetes leállást már nem tudják behozni a szakemberek, de abban bízik, hamar helyre áll a rend. Kérdésünkre (várhatóan mikor készül el teljesen a híd rekonstrukciója, melynek időpontja korábban július közepe volt?) annyit mondott, konkrét időpontot most nem tud mondani, de valamikor a nyáron.

Végül bejelentették, hogy képviselő-keretükből öt városrészi szervezetet támogatnak 100 ezer forinttal: Halmay György pedig "némi összeget" a Vadvirág Óvodának ajánlott fel, új játszóeszközök megvásárlására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!