Veszprémben fotózták Weisz Fanni siket modellt, az év civil hősét

Veszprém - Weisz Fanni siket modell és szépségkirálynő pénteken este az "Év civil hőse" díjat vette át az egyik bulvárlap Év embere választásán Budapesten, szombaton pedig már Veszprémben fotózták őt, honlapját egy veszprémi cég, az INweb Informatika készítette.

Balla Emőke

A pécsi születésű tizennyolc éves Weisz Fanni  modellképzőt végzett, számtalan megyei és országos szépségversenyt nyert, a megasztáros Rúzsa Magdival közös videoklipet forgat és alapítvány létrehozását tervezi. A siket modellt hét éves korában megműtötték - napjai addig teljes siketségben teltek -, azóta nagyon sokat fejlődött. Beszél, furcsán, a külföldiekhez hasonlóan ragoz, de nyilvánosság előtt nem szívesen szólal meg, az interjúban is édesanyjára hagyatkozik.

 

 

A nézők akkor találkozhattak vele, amikor a Megasztár legutóbbi műsorában Rúzsa Magdi dalát jelelte, a későbbiekben is ezt tervezi: modellkedni szeretne, jelénekelni és egy alapítványt létrehozni, mely a siket kisgyermekek és szüleik jelnyelvi oktatását segítené (ő édesanyjával egy saját, a családban kialakított nyelven beszélt, a jelnyelvet később tanulta meg, siket bátyjával jelnyelven kommunikál).

 

 

 

Weisz Fanni egyre gyakrabban szerepel a médiában, televíziós műsorokban, az egyik napilap olvasói az "Év civil hősének" választották őt. Szombaton Veszprémben fotózták, ő az arca annak a veszprémi cégnek, mely Fanni honlapját készítette. Tóth Péter, az INweb Informatika ügyvezetője elmondta: Weisz Fannit ő kereste meg, támogatásként felajánlotta, hogy a cég díjtalanul elkészíti Fanni honlapját, ahol megtekinthető a modell portfóliója, fotói, kisfilmje. Együttműködési megállapodást kötöttek, a szombati veszprémi fotózás is ennek része volt, a fotókat Szúdy Péter és Csík Richárd készítették.

 

 

Weisz Fannival a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület is szeretne együttműködni, ennek lehetséges formáiról a későbbiekben tárgyalnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!