Új tagok a Pannon Várszínházban

Veszprém - Társulatbővítést tervez a Pannon Várszínház, a Séd nagytermében tartott meghallgatásra negyven felnőtt és harminc 8-22 éves fiatal jelentkezett.

Gaál Julianna

Minden évben tart szereplőválogatást a Pannon Várszínház vezetősége, idén azonban nem csak egy-egy szerepre kerenek színészeket, hanem hosszabb távra terveznek: a következő évadban ugyanis több olyan darabot szeretnének színpadra állítani, mely nagyobb társulatot igényel, több színészt szeretnének tehát felvenni.

A felnőttek szinte kivétel nélkül valamelyik színitanoda vagy stúdió végzős növendékei, a legtöbben Budapestről érkeztek - mondta Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója. 

A felhozatal meglehetősen vegyes, az mindenesetre látszik, hogy melyek azok az intézmények, ahonnan a képzettebb jelentkezők várhatók.

A direktor elmondta, a Pesti Magyar Színház stúdiójában magas szintű képzés folyik, de sajnos jónéhány olyan színi- vagy musical iskola van, melynek növendékei nagyon gyenge teljesítményre képesek csak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!