Tízmilliárdos hitel a Nitrogénműveknek!

<b>Pétfürdő</b> - A Nitrogénművek Zrt. tavaly október 18-án állította le termelését a cég banki finanszírozásának megszűnése miatt.

Varga Ibolya

Az azóta eltelt időszakban többszintű intézkedések sorozatát hajtották végre a gyár újraindításával kapcsolatos feltételek megteremtésére. 

Ezek közé tartozik, hogy sikerült megállapodni kormánygarancia alapján a Magyar Fejlesztési Bankkal (MFB) a műtrágyatermelés újraindítását lehetővé tevő 10 milliárd forintos hitel folyósításáról, ami a jövő hét során várható. 

Sor került továbbá az OTP Nyrt.-vel való banki kapcsolat pénzügyi lezárására, melynek következtében a bank a cég teljes vagyonán lévő jelzálogát megszüntette.

Mára megteremtődtek a visszaindulás feltételei, a Nitrogénművek Zrt. készen áll a műtrágya felhasználói és kereskedői igényeinek kielégítésére. 

A visszaindulás konkrét dátumát a hitelfolyósítás megkezdése határozza meg. 

A Nitrogénművek Zrt. nagyarányú műtrágya kiszállítási feladatok ellátására készül, igyekszik gyorsan és gördülékenyen kiszolgálni a vevőit. Ennek érdekében a közeljövőben mintegy száz emberrel megnöveli a logisztikai tevékenységet végzők létszámát és februárban további száz embert alkalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!