Otthon Londonban - Verejtékes munka a sikerért

Veszprém, London - Megszállottnak kell lenni ahhoz, hogy valaki Európa keleti feléből indulva azt célozza meg, hogy London előkelő éttermeiben csinál karriert. Szalai Tamásnak sikerült.

Tremmer Tamás

A veszprémi Szürkebarátban kezdte pályáját Szalai Tamás, innen a Pannónia Étterembe vitt az útja. A fiatal szakács külföldön is szerencsét próbált, Bajorországban majd karib-tengeri luxushajón dolgozott hónapokon keresztül. Egyik barátja fűzte, menjen ki vele Angliába. Tamás akkor úgy érezte, erre még nincs felkészülve, mégis beadta a derekát.

Egy kisváros olasz éttermében találta magát. Mivel az étlap szinte állandó volt, a munkában fél év után már nem talált kihívást, ezért négy-ötcsillagos hotelekbe küldte el jelentkezését. Amikor már feladta volna, meghívták egy ötcsillagos golfklubba. Másnap megcsörrent a telefonja, a Ritzből keresték. Egy nap próbamunka után közölték vele, 2006. április 1-től felveszik. Vér és verejtékes időszak következett, de három hónap után minden megváltozott körülötte - befogadták.

Akkor úgy gondolta, két-három évet tölt el itt, aztán hazatér, de másképp alakult az élete. Hiába érdeklődött hazai lehetőségek után, nem volt semmi, ami felcsigázta volna érdeklődését. Így a párja kelt útra. Élettársa, Hontai Réka három évvel ezelőtt csatlakozott hozzá. Neki is szerencséje volt, a virágkötő fiatal hölgy a szakmájában tudott elhelyezkedni, egy virágboltban dolgozik.

Tamás a Ritz Hotelben eltöltött két év után váltott. Nem kisebb helyen, mint a két Michelin csillaggal bíró Le Gavroche Restaurantban vállalt munkát. Ezek a helyek mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy szakmailag pallérozza magát. Úgy tűnik, megérte a megfeszített munka, ma a tragikus sorsú Diana herceg egykori kedvese édesapjánál, Dodi al Fayed Giorgios Restaurant nevű éttermében dolgozik séf helyettesként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!