Nyárbúcsúztató a hegyen

Pápa - Gyerekek vették birtokukba pénteken a pápai Hagyományok hegyét, ahol két egy hetes tábor zárásaként Kölyök napot szervezett számukra a Civilszerviz Közösségfejlesztők Közhasznú Egyesülete.

Polgár Tibor


Az érdekes, izgalmas elfoglaltságokat kínáló Kölyök napra a Pápateszérről és Takácsiból érkező gyerekek mellett a kolontári kisiskolások is meghívást kaptak. A délelőtti órákban akadályverseny tette próbára a fiatalok ügyességét és tudását, majd a közös ebédet követően délután kézműves foglalkozások, valamint íjászat szerepelt a programban. - Egyesületünk idén nyáron Takácsiban és Pápateszéren is megszervezte a Kölyök hetet, ezúttal pedig egy nyárbúcsúztató Kölyök napot tartunk. A kolontári gyerekekkel már több alkalommal is találkoztunk, és most sem feledkeztünk meg róluk, meghívtuk őket a Hagyományok hegyére - tájékoztatott Palkovicsné Vass Ibolya, a Civilszerviz Egyesület tagja. Ibolya elmondta, az akadályversenyt úgy állították össze, hogy az illeszkedjen a hegy szellemiségéhez: többek között patkódobás, történelmi és saját településüket érintő kérdések alkották a feladatokat. De a gyerekek egy vezető kíséretével végigsétáltak a Hagyományok hegye tanösvényén is, és az itt látott, halott ismeretek az akadályverseny során még fontosnak bizonyultak. - Először az elmúlt év decemberében jártunk Kolontáron. Az iszapkatasztrófa után egyesületünk valamilyen módon segíteni szeretett volna a helyi gyerekeken, ezért karácsony előtt ajándékot vittünk számukra, majd idén húsvétkor is megleptük őket egy szerény ajándékcsomaggal. A mai nap pedig egy újabb lehetőség arra, hogy a tanévkezdés előtt megajándékozzuk a kolontári kisiskolásokat egy vidám nappal, egy kellemes élménnyel - fogalmazott a pápai Civilszerviz Egyesület tagja. Soháné Csóka Zita, a kolontári Táncsics Mihály Általános Iskola és Könyvtár igazgatója boldogan nyilatkozott lapunknak, mint mondta, természetesen nagyon örültek a meghívásnak, és jó ismerősökkel találkoztak a Kölyök nap alkalmával. - Előzetesen egy kicsit féltünk a kánikulától, ezért jó sok vízzel készültünk. De be kell vallanom, nincsen idő azon gondolkodni, hogy mennyire meleg van, mivel egymást érik a nagyszerű programok, és kiváló a hangulat - mutatott rá a kolontári intézményvezető, akinek szavait a mosolygós gyermekarcok csak megerősítették.

- A Civilszerviz Egyesület mellett a pápai íjászokkal is már régi, kiváló kapcsolatot ápolunk. Ők is jártak már nálunk, aminek során egyebek mellett egy rendhagyó történelemórát tartottak a gyerekeknek, akik nagyon élvezték a dolgot. Legutóbb a falunapunkra hívtuk meg az íjászokat. Pápával egyre szorosabb a kapcsolatunk, ami biztosan hosszú életű lesz - mondta el Soháné Csóka Zita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!