Nem kérik az aluljárót

Veszprém - Az érintett terület lakóinak nem tetszik, hogy a városközpontban újabb aluljáró épüljön. Attól is tartanak, hogy a tervezett körforgalom nem lesz képes átereszteni a forgalmat.

Tremmer Tamás

A nagyvárosokban nincs, a fővárosban is csak a metró miatt, akkor Veszprémben minek? A már meglévőt sem használja senki.

Röviden ez lehetne az összegzése a lakossági fórumnak, amit a veszprémi Budapest út - Jutasi út csomópontjának körforgalmúvá alakítása, illetve a csomópontban gyalogos aluljáró építése kapcsán tartottak.

Az érdeklődők részéről elhangzott, nem lesz egyszerű a sziklába aluljárót vájni... Az is megfogalmazódott, hogy egyes szakvélemények szerint ez rossz koncepció, ezért másik útvonalat kellene támogatni.

Dobos Gábor szerint a tervezett körforgalom folyamatos forgalmú, két fő ága viszont lámpás útvonal, ami szakaszos forgalmú. Ezek összehangolása szinte lehetetlen. Úgy vélte, a körforgalom miatt az Ady utca forgalma is jelentősen megnő, amit ez az út nem bír el.

Laluska Jánosné a Nemzeti Közlekedési Hatóság képviseletében kijelentette, a hatóságnak nincs eszköze, hogy a körforgalmat megakadályozza. Ha a város eleget tesz az útügyi előírásoknak, kiadják a szükséges engedélyeket.

Józan György, a városfejlesztési iroda csoportvezetője kifejtette, az Ady utca forgalomnövekedésével ők is számoltak, ezért az utcán kicserélik a vízhálózatot, szétválasztják a csapadék és szennyvízhálózatot, és íveket korrigálnak, majd új borítást terítenek le.

Horváth Gábor főépítész elmondta, ez a csomóponti beruházás része a város közlekedésfejlesztési koncepciójának, amely egységben kezeli az egész Jutasi és Budapest utat, ezért összehangolt fejlesztésről van szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!