Mutassa otthonát - Álmok a fában

Márkó - Megtalálni a megfelelőt és meglátni benne a szépet: ezt a képességét kamatoztatta a Gábriel-család feje, amikor létrehozta a családi ház kertjében a fa alkotásokat.

Nagy Terka

Mutassa otthonát rovatunkba a feleség, Gábrielné Kovács Marianne jelentkezett, s mint megtudtuk, a kert kitalálója és megvalósítója a párja, aki nem kertész és nem is kertépítő: az impozáns és igényes kertet saját elképzelési alapján, sok türelemmel és remek érzékkel alakította ki.

 A kertben rengeteg fa található, fenyő, platán. vadgesztenye, szilva, akác, melyek remek alapanyagot ígértek, de jó szem is kellett hozzá: meglátni, beleálmodni, mit is lehet kihozni belőlük. A kétkezi munka sem elhanyagolható, sok időt és türelmet igényelt, míg megkapták végleges formájukat. Le kellett őket kérgezni, aztán lazurral bekenni. Egyik alkotás követte a másikat, s velük párhuzamosan épül-szépült a kert többi része is: a kövezett, kanyargó kis ösvények, az élő növények, a kiegészítő hangulati elemek, mint a malomkerék.

A család egyébként faiskolát tart fenn, így a zöld növények szeretete, tisztelete számukra nem csak hobbi, hanem hivatás is. S ezt rögtön látja, aki az otthonukhoz érkezik.

Továbbra is várjuk sorozatunkba a jelentkezőket, egy-egy szép, megkapó, vagy szokatlan építészeti, lakberendezési megoldással: adjon ötletet másoknak is szép otthon kialakításához!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!