MKB Veszprém: Két pont kínszenvedve (nyilatkozatok, további eredmények, a csoport állása)

Velenje, Veszprém - Az MKB Veszprém KC férfi kézilabdaegyüttese igen fontos győzelmet aratott szombaton a Bajnokok Ligája negyedik csoportmeccsén: Perics kapus időntúli hétméterest hárított és így a bakonyiak 28:27-re nyertek a Gorenje Velenje otthonában.

B. Virág Rita

Gorenje Velenje - MKB Veszprém 27:28 (14:13)

Velenje, 2000 néző. V.: Franco, Rodriguez (spanyolok).

RK Gorenje
: GAJICS - CUPIC 9 (4), Kavas 3, Stefanic 2, Mlakar 2, ZVIZEJ 3, Sovic 2. Csere: HARMANDIC 3 (1), Simic, Rnic 1, Golcar 1. Edző: Ivica Obrvan.

MKB Veszprém KC: PERICS - Gulyás 1, SESUM 3, Eklemovics, SULICS 5, Terzics 6 (2), Iváncsik G. 5 (1). Csere: Fazekas (kapus), Iváncsik T. 2, PEREZ 4, Lusnyikov, Vilovszki, Korazija 1. Edző: Mocsai Lajos.

Kiállítások: 12, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 9/5, ill. 4/1.

A veszprémi alakulat két meghatározó embere, a gólgyáros Marko Vujin és a védekező specialista Ivan Lapcsevics nélkül volt kénytelen pályára lépni a szlovén bajnok otthonában a Bajnokok Ligája B jelű csoportjában.

A Gorenje Velenje otthonában telt ház fogadta a küzdő feleket, a Rdeca Dvoranába, vagyis a "vörös csarnokba" mintegy ötszáz veszprémi kísérte el kedvenceit.

Az első percektől kezdve kemény csata alakult ki. 5:5-ig egyik fél sem tudott jelentős előnyt kiharcolni, aztán három perces veszprémi gólcsend után a Velenje 7:5-re, majd 9:6-ra elhúzott.

Eklemovics kiállításával emberhátrányba került az MKB, azonban mindez nem okozott különösebb fennakadást a veszprémieknél, mert jó védekező munkával és két szerzett labdával Iváncsik Gergő duplázhatott, s máris 9:8 állt az eredményjelzőn.

Fordult a kocka,  a 19. percben már a vendégek kerültek emberelőnybe és Iváncsik Gergő hétméteresével egyenlített az MKB (10:10).

Felváltva estek a gólok, 12:12-nél Cupic hétméterest hibázott, de a következő büntetőt már nem rontotta el (13:12). Eklemovics pazar passzából Sulics egyenlített, ám a végső szót Golcar mondta ki a félidőben.

A veszprémi drukkerek a szünetben azon a véleményen voltak, a Veszprém a megszokottnál gyengébben játszik, azonban a két pontot így is képes lehet megszerezni.

Hiába lett kétgólos a differencia, az MKB két perc alatt egalizált (15:15). Habár az első játékrészben Perics kapus nem hozta a tőle megszokott bravúrokat, a második félidő elején már kezdett magára találni.

Neki és Perez fantasztikus bombáinak köszönhetően a 36. percben 16:18-ra alakult az állás. A 41. minutumig tudta tartani a különbséget a Veszprém, mert eztán Harmandic és Cupic pillanatai következtek, s 22:22-nél minden kezdődött elölről.

Vészesen közeledett a végjáték. Sulics cunderjével került vissza az előny az MKB-hoz, majd Fazekas hétméterest hárított. Sesum és Terzics találataival ismét kettővel ment a magyar bajnok, aztán elképesztő kiállítás-dömping kezdődött.

Lusnyikovot és Sulicsot is pihenni küldték, majd Iváncsik G. kapott piroslapot, amiért a kapura törő Cupichoz hozzáért. Szerencsére Simic nem hagyta, hogy sokáig hármas, majd kettős emberhátrányban játsszon az MKB, Terzics letaglózásáért őt is két perccel jutalmazták.

Izgalmas hajrá kezdődött, mert újra egyenlő lett (25:25). Aztán megint az MKB érezhette magát nyeregben, nagyjából két percig, miután 25:27 után Cupic egalizált.

Perez átlövése gyakorlatilag két pontot ért, mert hiába jutott időntúli heteshez a Velenje, végül a veszprémiek szuper kapusa, Perics lábbal hárította azt és ezzel 28:27-re kínkeservesen megszerezte a két pontot az MKB.

Gorenje Velenje-MKB Veszprém nyilatkozatok:

Mocsai Lajos: - Dramatikus mérkőzést vártunk, s ez be is következett. Úgy érzem, nem érdemeltünk volna vereséget, mert végig döntetlen közeli volt az állás. Az iksz reálisabb eredmény lett volna, azonban a sportszerencse ezen a napon mellénk állt. Köszönjük szurkolóink fantasztikus buzdítását.

Ivica Obvran: - Jó meccset játszottunk. Szerintem egy pontot megérdemeltünk volna. Négy hétméterest is elhibáztunk, és több begyakorolt taktikai elemet nem valósítottunk meg, így nem jött össze a pontszerzés.

A csoport másik szombati mérkőzésén:

Kielce (lengyel)-Boszna Szarajevó (bosnyák) 34-30 (15-15)
   
Csütörtökön játszották:

Rhein-Neckar Löwen (német) - Chambéry (francia) 31-31 (16-13)
   
A csoport állása: 1. Rhein-Neckar Löwen (német) 6 pont/4 mérkőzés (131-113), 2. MKB Veszprém 6/4 (119-104), 3. Kielce (lengyel) 5/4, 4. Chambéry (francia) 3/4, 5. Velenje 2/4 (102-108), 6. Boszna Szarajevó (bosnyák) 2/4 (107-126)

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!