MKB Veszprém KC: Intenzív munka kezdődik

Veszprém - Megkezdte téli felkészülését kedden a veszprémi férfi kézilabdacsapat. Mocsai Lajos vezetőedző egyelőre öt játékosnak vezényel edzéseket, jövő héten nyolc ifjúsági kézissel bővül a gyakorlók száma. Ivan Pesic nem csatlakozik csapatához.

Horváth Gábor

Az MKB Veszprém KC keretének legnagyobb része hazája válogatottjával készül a január 19én kezdődő Európa-bajnokságra, a többiek, David Korazija, Milan Mirkovic, Renato Sulic, Carlos Perez és Jevgenyij Lusnyikov január 4-5-én tért vissza Veszprémbe, ahol napi két edzés a program.

- Az egy hetes teljes pihenőt követően egy hét egyéni munkát kértünk a játékosoktól, akikkel januárban a futó- és súlyzós edzések mellett az egyéni technikai képzést helyezzük előtérbe - válaszolta érdeklődésünkre Mocsai Lajos.

Az együttes vezetőedzője megjegyezte: hétfőn az ifjúságiaktól hat mezőnyjátékos és két kapus csatlakozik hozzájuk. A bosnyák válogatottal világbajnoki selejtezőt vívó Mirsad Terzic pedig január 18-án érkezik vissza a megyeszékhelyre.

- Nagyon komolyan kell dolgoznunk, hiszen az itthon maradók játéktapasztalatban le lesznek maradva a kontinenstornán szereplő társaiktól. A fiatalokkal kiegészülve csapatként tudunk dolgozni, és nekik is remek fejlődési lehetőség az itt töltött időszak - mondta a mester.

A veszprémi csapattal kapcsolatos hír, hogy az alakulat harmadik számú kapusa, Ivan Pesic a napokban egy zágrábi újságnak kijelentette: szeretné elhagyni Veszprémet.

Februárban, a Marian Cozma elleni támadáskor súlyosan megsérült, fiatal horvát hálóőr ősszel nem kapott játéklehetőséget. A válogatott kézilabdázót nyáron szerette volna kölcsönadni az MKB, de ebbe Pesic nem ment bele.

A klub jelenlegi, hivatalos álláspontja az, hogy a helyzet megoldására indokolt a szerződés közös megegyezéssel történő megszüntetése. A történethez hozzátartozik, hogy az egyik veséjét késszúrás következtében elveszítő kapus a jelenlegi magyar sportorvosi szabályok szerint nem kaphat játékengedélyt.

A történethez hozzátartozik, hogy az egyik veséjét késszúrás következtében elveszítő kapus a jelenlegi magyar sportorvosi szabályok szerint automatikusan nem kaphat játékengedélyt. Ezt érdeklődésünkre dr. Sydó Tibor, a csapat orvosa is megerősítette. Az ilyen (a páros szervek egyikének eltávolítása) és ehhez hasonló esetekben lehet egyedi elbírálást kérni, de ez hosszú folyamat, amelynek pozitív végkifejlete nem biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!